fbpx

Fie ca ai inceput deja sa pui in practica tactici SEO care sa te ajute sa cresti in rankingul Google sau esti la inceput cu aceasta idee, ai ajuns in locul in care trebuie.

In articolul de azi iti spunem ce inseamna SEO si bune practici pentru 2022.

Ce este SEO

SEO reprezinta toti algoritmii folositi de Google pentru a clasifica siteurile existente in functie de calitatea atat a siteurilor in sine, cat si a calitatii informatiilor care pot fi gasite pe acestea.

Pe scurt: ia toate informatiile de pe internet si le clasifica in functie de criteriile mentionate mai sus.

O parte importanta a acestui proces este inserarea de cuvinte cheie pe site si volumul cautarilor pentru acestea.

Cum functioneaza SEO

SEO se bazeaza pe mai multe categorii care, impreuna, aduc rezultatele scontate, si anume un rezultat bun in cautarile pe Google.

1. SEO on-page

Acesta se refera la cuvintele cheie si cum sunt acestea integrate in continutul de pe site.

O alta parte importanta a SEO on-page este si durata de incarcare a siteului – atat pe desktop, cat si pe mobile – si linkuri interne de pe site.

2. SEO off-page

SEO off-page se refera la toate linkurile de pe alte siteuri care duc spre al tau. Aici ne referim atat la cele de pe alte siteuri, cat si la cele care vin din social media.

3. Continut

Continutul este unul dintre cele mai importante aspecte care tin de SEO.

Meta titlurile si meta descrierile conteaza atunci cand vine vorba de SEO, pentru ca acestea sunt primele care apar in cautarile Google. Scrie-le in asa fel incat sa fie cat mai relevante si sa aiba o cat mai mare acuratete in informatii.

1. Headings

Un bloc de text nu va fi niciodata atractiv de citit, asa ca imparte-l in mai multe sectiuni si da-i fiecareia cel putin un heading, asa cum vezi si randurile din acest articol si care au litere mai mari.

Acestea trebuie sa fie relevante pentru paragraful care le urmeaza si sa contina cuvinte cheie.

2. Stilul de scris

Asa cum un bloc mare de text nu este usor de citit, la fel si felul de a scrie trebuie sa fie concis si la subiect.

3. Alt tip de content

Sau rich text cum i se mai spune este continutul de tip audio, video si imagini/ infografice. Acestea atrag atentia asupra textului, insa ai grija sa alegi unele care sunt reprezentative pentru ceea ce scrii.

4. Linkuri outbound

Adica acele linkuri care fac trimitere spre alte siteuri. Alege-le cu atentie, pentru ca daca acestea nu au o calitate superioara a informatiei, pot mai mult sa te incurce decat sa te ajute.

5. Identificare

Fiecare articol pe care il scrii pe blog trebuie sa fie semnat de o persoana reala, iar daca adaugi profilul acestuia spre LinkedIn sau o alta retea sociala, vei primi si mai multa credibilitate.

Tipuri de continut pe care sa le adaugi pe site

In functie de specificul siteului, pe langa listarea produselor sau a serviciilor, trebuie sa ai si o sectiune de blog pe care sa o updatezi constant cu articole.

Tipuri de continut pe care le poti scrie, sunt:

  • liste: algoritmilor Google le plac listele, pentru ca sunt usor de parcurs;
  • ghidurile ”cum sa” aduna vizitatori si ofera informatii utile din domeniu;
  • ghiduri mai lungi, cu informatii dense si care necesita research;
  • tabelele sunt iarasi usor de inteles de catre Google si oricine ajunge la ele;
  • graficele si infograficele sunt tipuri de informatii usor de parcurs si placute la vedere;
  • videourile si webinariile sunt si acestea indexate foarte bine, ca urmare a avansului pe care acest tip de continut l-a luat in ultima perioada;
  • ebookurile sunt si ele bine venite, mai ales daca se ofera spre downloadare gratuita si ofera informatii relevante din domeniu.

4. SEO tehnic

Aici intra tot ceea ce tine de partea tehnica a websiteului tau. Printre cele mai importante aspecte mentionam:

  • viteza de incarcare a siteului;
  • cat de mobile-friendly este;
  • interfata sa fie prietenoasa si usor de navigat pentru cei care ajung pe site.

Siteul trebuie sa aiba o arhitectura curata si care sa faca navigarea usoara atat pentru botii Google care il verifica, cat si pentru cei care ajung la el.

5. Link building

Ca sa cresti autoritatea siteului tau pe Google este important sa dovedesti ca ai legaturi si cu alte siteuri si anume continutul tau sau scris pentru tine sa ajunga pe alte siteuri din domeniu sau de presa si sa contina un link spre siteul tau neaparat.

Alege insa cu atentie aceste siteuri cu care ai de gand sa colaborezi, pentru ca daca informatia generala de pe ele nu este una de calitate sau siteurile nu au o autoritate ridicata, acestea ar putea sa iti faca mai mult rau.

6. SEO local

Daca ai un business care se adreseaza audientei dintr-o anumita locatie, atunci ar fi bine sa iti creezi un profil de Google Business Profile, care te va ajuta sa ridici siteul atunci cand vine vorba de cautari si sa il scoti in fata. Acolo va aparea adresa ta, instructiuni despre cum sa ajunga oamenii la tine, orar si recenzii pe care businessul tau le-a primit.

7. Social media

Chiar daca poate iti vine greu sa crezi, si social media face parte din SEO. Profilele pe care le-ai creat pentru businessuri pot sa includa linkuri catre siteul tau si toata activitatea ta de pe aceste retele va fi luata in considerare.

Tinand cont de aceste sfaturi de mai sus si pasii prin care trebuie sa treci pentru a urca in cautarile Google, poti sa pui cap la cap strategia pentru urmatoarea perioada. Nu te astepta insa sa vezi rezultate din ziua 2, acesta este un proces de lunga durata, in care trebuie sa tii cont de toate schimbarile algoritmilor si sa faci imbunatatiri continue.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net