fbpx
Blog Business SEO

Imbunatateste SEO in cativa pasi

SEO este deosebit de important atunci cand vine vorba de traficul de pe siteul tau si credibilitatea pe care acesta o are atat in fata botilor Google, cat si a persoanelor care ajung la el. Websiteurile care se regasesc in primele cautari dau dovada de mai multe credibilitate si au cele mai mari sanse ca utilizatorii sa intre sa citeasca informatia pe care o contin.

SEO este un proces care se schimba destul de des si este nevoie ca tot timpul sa fii la curent cu noutatile si sa adaptezi siteul in asa fel incat sa fie updated si sa ramana sau sa urce in rankingul motoarelor de cautare.

8 pasi pentru a imbunatati SEO

Daca te afli mai jos de primele 10 rezultate de pe Google trebuie sa iei actiune cat mai curand.

1. Continutul sa raspunda nevoilor

Oricat de bun content creator ar fi, daca nu scrii articole care sa raspunda la neclaritatile sau intrebarile publicului tinta, acestea nu vor avea rezultatele asteptate.

Atunci cand oamenii pun o intrebare pe Google se asteapta sa primeasca un raspuns din care sa invete si care sa raspunda intrebarii, iar atunci cand isi doresc sa cumpere ceva, arata acest lucru foarte clar prin cuvintele folosite in bara de cautare.

Chiar daca ai un site de ecommerce, in sectiunea de blog poti sa ai articole educative, nu doar cele de vanzare.

2. Scrie meta descrieri si title tags

Atunci cand ai un produs sau un blog post, nu uita de importanta meta descrierilor si a title tags.

Title tags sunt acele cuvinte care apar la cautari si pe care lumea da click sa ajunga pe site. Acestea trebuie sa fie atat atractive, cat si la obiect si sa duca spre informatia pe care o promit.

Adauga aici cuvinte cheie si expresii pe care ai identificat ca le cauta userii de pe internet.

Meta descrierile sunt acele scurte descrieri care apar la cautarile pe Google sub title tags. Acestea au un numar limitat de caractere si ar fi ideal sa te incadrezi in acestea atunci cand scrii o scurta descriere a paginii pe care userul va ajunge dand click pe title tag.

3. Optimizeaza imaginile

Imaginile joaca un rol extraordinar atunci cand vine vorba despre paginile de produs mai ales, dar si despre blog posts, pentru a exprima si mai bine ideea transmisa.

Acestea trebuie sa aiba legatura cu subiectul paginii, sa aiba denumirile corecte care sa includa cuvinte cheie, iar dimensiunile sa fie adaptate atat versiunii de desktop a siteului, cat si celei de mobile.

4. Creste viteza de incarcare

Intr-o lume in care suntem tot timpul pe fuga, sa stai secunde in sir pana se incarca un website este una dintre cele mai mari pierderi de timp. Tocmai de aceea tu, ca antreprenor sau om de comunicare, trebuie sa te asiguri ca siteul tau este optimizat in asa fel incat se poate incarca in doar cateva secunde atat pe desktop, cat si pe mobile.

Astfel poti sa fii sigur ca vei atrage mai multi oameni pe de o parte, iar cei care ajung pe siteul tau vor petrece mai mult timp decat sa iasa din cauza ca nu se incarca destul de repede.

5. Linkuri interne si externe

Linkurile pe care le inserezi pe siteul tau, fie ca sunt interne sau ca tu le adaugi pe alte siteuri, adica linkuri externe, sunt foarte importante atunci cand vine vorba despre credibilitatea pe care o formezi.

Linkurile de pe siteul tau pot sa fie cele de la paginile de produs pe care le adaugi pe blog sau invers. Alegerea este a ta, in functie de nevoile pe care le identifici si resursele pe care le ai la indemana.

Linkurile pe care le adaugi pe alte bloguri trebuie sa fie alese cu atentie si la fel si siteurile pe care ajung. Unele pot sa iti faca mai mult rau decat bine, asa ca nu accepta orice oferta de linkbuilding primesti, ci mai degraba sa ai mai putine la inceput, insa de calitate.

6. Experienta userului pe site

Poti sa ajuti userul sa aiba o experienta placuta cu siteul tau facandu-l cat mai usor de navigat si cat mai pe intelesul persoanelor care nu sunt neaparat tehnice, deoarece acestea sunt majoritatea celor care ajung pe site.

Foloseste-te atat de felul in care arata siteul, cat si de continutul de pe el pentru a-i face pe useri sa petreaca cat mai mult timp in compania ta virtuala si, in ultima instanta, sa ii transformi in clienti.

7. Fa-l SEO friendly

Linkurile de pe siteul tau sunt foarte importante si de aceea trebuie sa le acorzi o mare atentie.

Cateva idei pe care ti le dam sunt:

  • evita sa incarci linkul cu tot felul de cuvinte inutile;
  • daca ai pagini mai stufoase, adauga subcategorii;
  • include cuvinte cheie in linkuri.

8. Creeaza continut care se cauta

Ai la dispozitie o gramada de instrumente pentru a afla care sunt cautarile userilor pe internet si sa creezi continutul de pe site in functie de acestea.

Iata cateva bune practici in acest sens:

  • gaseste cuvintele cheie in jurul carora sa creezi continut;
  • identifica intentiile de cautare ale userilor;
  • vezi ce scrie si concurenta;
  • include vizualuri – poze, GIFuri, videouri, infografice etc;
  • optimizeaza headingurile si titlurile.

Aceste bune practici in SEO te vor ajuta sa cresti in rankingul Google si, in acelasi timp, sa oferi credibilitate siteului si businessului si acestea sa se transforme in vanzari.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net