Asta mai ales pentru ca vor afla ca o modalitate de comunicare care exista pe piata de multa vreme doar ca nu s-au investit resursele necesare in aceasta directie.
Auzim tot mai des de cativa ani incoace ca videoul castiga tot mai mult teren atunci cand vine vorba despre comunicare si felul in care aceasta este facuta.
De cand cu aparitia Instagram Stories, TikTok si YouTube Shorts cei mai multi marketeri si-au concentrat eforturile pe continutul video de scurta durata, adica cele 15 secunde.
Apoi – cel putin pe Instagram – a aparut IGTV, care cuprinde videouri mai lungi de 15 secunde si care puteau ajunge pana la 2 minute. Urmatorul pas dupa acesta au fost Reelurile care si ele castiga tot mai mult teren si au reachul cel mai bun.
Trenduri in social media
Cei mai multi oameni de social media nu posteaza acum videouri mai lungi de 1 minut si mai putin de jumatate dintre acestia o fac nativ pe retelele de socializare. Tot undeva la jumatate sunt si cei care posteaa videouri pe YouTube.
Odata cu pandemia insa si comportamentele s-au schimbat si lumea a inceput sa priveasca videouri mai lungi pe social media datorita distantarii sociale la care au fost supusi. Avand in vedere ca am intrat deja in cel de-al treilea an al pandemiei, este greu de crezut ca acest comportament se va schimba.
Insa oamenii nu se uita mai mult la televizor la programele de pe cablu, ci mai degraba la platforme online precum Netflix, HBO Go, YouTube si mai nou Facebook Watch.
Social media incepe sa arate ca si canalele TV
Pe langa platformele de streaming bine cunoscute si cele de social media incep sa prinda tot mai mult avant si sa investeasca tot mai multe resurse in aceasta directie.
Snapchat a lansat in 2021 documentarea scriptate sau nescriptate pentru cei din generatia Z. Au ajuns la un numar de 128 pana acum.
TikTok inversteste in creatorii de pe platforma si au anuntat ca le vor da acestora posibilitatea sa uploadeze videouri de pana la 3 minute lungime.
YouTube a vazut o crestere a vizualizarilor de pe TV mai ales odata cu explozia smart TVurilor, care au devenit tot mai accesibile la pret.
Ce ne spun aceste date
Toate datele de mai sus ne spun ca oamenii de marketing trebuie sa isi indrepte privirea si spre alte tipuri de videouri decat cele pe care le-au folosit pana acum. Chiar daca investitia este una mai mare, datele ne spun ca toate castigurile finale s-ar putea sa ii ia prin surprindere.
Retelele sociale investesc tot mai mult in acest tip de long-term video si sunt dispuse sa-i plateasca pe cei care creeaza content in aceasta directie.
YouTube a fost un trend settler din acest punct de vedere, adoptand aceasta forma de video inca de la inceputuri. Iar succesul acestuia a fost dovedit de faptul ca inca mai exista pe piata in timp ce alte retele sociale care au aparut in aceeasi perioada au disparut de pe piata de mult.
Sfatul nostru este sa faci un research din acest punct de vedere sa-ti dai seama cat de bine se integreaza long term videos in strategia ta de comunicare si cum te pot ajuta sa ajungi la scopul final al acesteia.