fbpx
Marketing

Cum sa cresti interactiunea pe Instagram

A avea o comunitate in jurul brand-ului este visul oricarui manager de social media si business owner. Pentru ca, la urma urmei, cei din comunitate vor apela la serviciile tale si vor cumpara produsele pe care le creezi sau importi. Ei vor fi cei care vor vorbi de bine brand-ul tau si ii vor da o alta voce atat in online, cat si offline.

Comunitatea este cheia unei relatii sanatoase si de lunga durata in orice afacere.

Multe business-uri se plang ca interaciunea a scazut in ultimul timp pe Instagram. In articolul de azi iti vom spune cum poti sa o cresti sau sa o mentii la un nivel ridicat cat mai mult timp posibil.

De ce este importanta interactiunea

Interactiunea este dovada relatiei pe care brand-ul o are cu comunitatea sa. Fiecare persoana care interactioneaza cu o afecrere online isi doreste sa aiba parte de o conversatie autentica, in care cea din urma sa nu incerce mereu sa ii vanda ceva, ci si sa ii raspunda la intrebari si sa ii dea sfaturi atunci cand le cere.

Nu este de ajuns sa faci o postare si sa te astepti de la urmaritori sa dea like, share si save. Mai important este sa ii faci sa comenteze la postare si sa incepi o conversatie cu ei.

3 greseli pe care le faci

Citind multe articole pe internet, vei gasi o gramada de idei pentru a creste engagement-ul. Insa unele nu fac atat de mult bine precum pare. Iata 3 dintre acestea:

  1. Nu intelegi cine face parte din comunitatea ta si cum sa incepi sau sa mentii o conversatie cu ei.
  2. Dai tag diferitor persoane in comentarii fara sa fi initiat vreodata o interactiune cat de mica.
  3. Comentariile pe care le lasi postarilor altor business-uri par a fi spam sau incurajeaza lumea sa cumpere de la tine.

Cum poti face interactiunea sa fie una valoroasa

Acum ca ti-am spus pe scurt care sunt 3 greseli pe care probabil le faci sau esti tentat sa le faci, iata si cateva solutii pentru a face interactiunea una valoroasa si care sa aduca un plus valoare comunitatii tale.

1. Numele si descrierea sa fie interesante

Ai 33 de caractere pentru nume si 150 pentru descrierea din bio. Secretul sta in a le face atat de interesante incat lumea sa isi doreasca sa interactioneze cu tine pe mai departe datorita content-ului pe care urmeaza sa il share-uiesti. Atat descrierea, cat si content-ul trebuie sa le aduca plus valoare, fie ca sunt persoane fizice sau alte business-uri interesate de ceea ce tu produci.

Trebuie insa sa alegi cu mare atentie cuvintele din nume si descriere, pentru ca acestea trebuie sa fie in concordanta cu tipul de continut pe care urmeaza sa il postezi. Astfel, cand lumea il va vedea, gandul le va fugi direct la tine.

2. Creste interactiunea cu postarile

Exista cate un timp potrivit pentru a posta pentru fiecare afacere. Acesta nu este unul general valabil. Ce este mai important insa este interactiunea care are loc in prima ora de la postare. Aceasta va ajuta postarea sa ajunga sau nu in trend datorita algoritmului Instagram.

Ce poti sa faci este sa trimiti postarea intr-un mesaj privat celor care ar putea sa fie interesati de ea – chiar si celor care au dat deja like si pe care sa ii incurajezi sa porneasca o discutie in jurul ei.

Odata ce o persoana sau mai multe au comentat deja la postarea ta, nu uita sa intretii discutia punand intrebari sau oferindu-le sfaturi pe care sa le aprecieze.

3. Interactiune in mesaje private

Pentru a spori interactiunea in mesajele private, poti sa setezi intrebarile care sa le apara celor care au intentia sa iti scrie. Alege-le pe cele care crezi ca vor porni o interactiune si apoi urmareste reactiile lor. Testarea este la locul ei aici, pentru ca poti sa le schimbi de cate ori doresti, in functie de cele care creeaza cel mai mare engagement sau cele care acopera cel mai bine campania pe care o ai in derulare.

4. Ajuta-te de IGTV

IGTV este formatul lung de video pe care Instagram l-a instituit pentru cei care cred ca 15 secunde pentru stories sau 60 de secunde pentru reels sunt prea putine pentru a exprima idei. Astfel, odata ce ai setat optiunea de IGTV pe profil este ca si cum ai avea propriul canal pe care sa iti expui continutul video de lunga durata.

Acolo poti sa atasezi link-uri externe chiar daca nu ai peste 10000 de urmaritori, cum este cazul in stories. Astfel, lumea poate sa interactioneze cu tine si sa lase comment-uri, asemeni oricarui alt continut postat pe Instagram. Trebuie insa sa fii atent si sa le raspunzi si acolo intrebarilor sau comentariilor pe care le lasa, pentru ca sunt la fel de importante ca si restul.

5. Interactiunea cu Reels

In ultima perioada Reels de pe Instagram au cel mai bun reach si cea mai buna interactiune. Asta pentru ca algoritmul le scoate in fata si le prioritizeaza, fiind cel mai recent feature lansat de ei.

Orice comentariu sau reactie pe care ai primi-o la un reel il va impinge in fata in sectiunea de Explore si astfel va ajunge la cat mai multi oameni.

Ideea de baza a interactiunii pe Instagram este sa creeze conversatii care conteaza. Acest lucru este posibil atunci cand managerul de comunicare sau business owner-ul – oricine ar ocupa acest job – isi da interesul pentru a fi acolo atunci cand este nevoie si a face tot posibilul sa raspunda intrebarilor si comentariilor.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net