E-mail marketing-ul este unul dintre cele mai bune canale de a face vanzari atunci cand vine vorba despre conversii.
Asta in primul rand pentru ca stii ca persoana care s-a inscris la newsletter-ul tau este deja interesata de produsul sau produsele pe care le comercializezi.
Orice business ar trebui sa creeze campanii de e-mail atat de vanzare, cat mai ales de informare. Acesta este un mediu ideal de a te apropia de cei care te urmaresc si au optat sa primeasca vesti de la tine.
Desi pare usor, crearea unui newsletter include si efort daca iti doresti sa ramai in mintea celor care s-au abonat la baza ta de date si au optat sa primeasca noutati de la tine.
3 ingrediente cheie ale retetei unui newsletter de succes sunt: texte care prind; un design atractiv; modul in care interpretezi statisticile de dupa ce l-ai trimis.
Despre toate acestea iti vorbim in articolul de azi si cum o fuziune a lor poate sa te ajute sa ai doar campanii de e-mail marketing de succes.
5 metode de a converti prin e-mail
1. Gandeste un newsletter pe care oamenii vor sa-l citeasca
Scopul tau final este ca oamenii sa cumpere, insa pana acolo trebuie sa iti deschida newsletter-ul mai intai si sa-l citeasca. Tocmai de aceea trebuie sa iti indrepti eforturile spre aceste actiuni in primul rand.
Atunci cand gandesti un newsletter trebuie sa tii cont de tipul de business pe care il ai: daca lucrezi in domeniul bancar de exemplu, a folosi multe emojis si GIFuri nu este la fel de indicat ca atunci cand ai un business cu lucruri pentru cei mici.
Serviciile de mail cum ar fi Mailchimp sau Mailjet au si sugestii despre cum ar putea sa arate campania ta, pe care trebuie doar sa le personalizezi cu imaginile proprii si text pentru a le da personalitate.
2. Textul este parte din design
Atunci cand vorbim despre design-ul newsletter-ului ne referim si la text. Pentru ca si acesta trebuie sa arate bine incadrat in chenarele din newsletter.
Iar pe langa acest detaliu, textul trebuie sa fie relevant pentru: industria din care faci parte; relevant pentru produsul sau produsele tale; relevant pentru cititor.
Deja stii care este targhetul tau si poti sa intuiesti ce isi doresc sa afle si subiectele de care sunt interesati. Jumatate munca o ai facuta. Mai urmeaza sa crosetezi textele in functie de aceste criterii si de strategia pe care ai gandit-o inainte de lansarea campaniei.
3. Scrie titluri care atrag
Titlul este prima interactiune pe care clientul sau posibilul client o are cu newsletter-ul tau, asa ca fa tot posibilul sa o transformi intr-una memorabila. Iata cateva tips and tricks despre cum sa atragi mai usor atentia intr-o mare de e-mail-uri pe care le primeste zilnic o persoana:
- lungimea titlului sa nu depareasca 30 de caractere, altfel va fi trunchiata de spatiul pe care orice provider de e-mail il aloca titlului;
- pune-l in alerta – daca ai o oferta care expira in curand, anunta acest lucru si fa cititorul sa actioneze cat mai repede pentru a nu pierde ocazia speciala pe care i-o oferi;
- ofera valoare sau un discount – in functie de campania pe care o derulezi, nu uita sa oferi un discount sau un premiu in plus cititorului si menzioneaza asta in titlu;
- personalizeaza-l cu numele celui care il primeste – acest pas se face foarte usor din orice platforma de e-mail marketing folosesti.
4. Construieste liste de e-mail
Atunci cand trimiti newsletters cu teme diferite trebuie sa alegi foarte bine persoanele care urmeaza sa le primeasca. Segmenteaza cat de mult poti lista de e-mail si trimite informatiile oricui se asteapta sa le primeasca. In acest fel te poti asigura de o rata mai mare de deschidere a mail-ului si o conversie mai rapida.
Dupa trimiterea campaniei nu uita sa verifici statisticile si, in caz ca e nevoie, sa faci curat in baza de date daca sunt adrese care nu functioneaza sau care te-au marcat ca spam.
5. Ajuta cititorii sa ajunga la newsletter
Una dintre metodele prin care anumite business-uri ajung sa aiba o baza de date este cumpararea acesteia – poate cel mai mare deserviciu pe care ti-l poti face, mai ales cu regulile GDPR.
Asa ca fa in asa fel incat cei care iti viziteaza site-ul sa vada casuta de inregistrare la mail; sau fa o campanie in acest sens in social media si vei iesi mult mai castigat!
Aceste tips and tricks vrem sa iti fie de ajutor si sa te trezesti cu multi subscribers de valoare, care sa iti devina clienti!