Ai deja un magazin fizic, insa pandemia ne-a invatat ca daca nu esti si in mediul online, cu greu vei putea face fata concurentei.
Tocmai de aceea noi venim in ajutorul tau si iti sugeram platforme open source pentru a putea ajunge in fata a cat mai multe persoane si a creste vanzarile.
Ce sunt platformele open source
Spre deosebire de platformele cloud-based, platformele open source sunt de obicei gratuite, iar magazinul online pe care il creezi cu ajutorul acestora poate fi usor customizat de catre programatori cu experienta in acest domeniu.
Daca esti la inceput de drum in e-commerce sau daca iti doresti sa faci o schimbare, ai ajuns in locul in care trebuie deoarece iti prezentam 5 platforme open source pe care sa le studiezi mai in detaliu pana o gasesti pe cea care corespunde nevoilor tale.
Platforme open source pentru siteul tau e-commerce
Diferentele intre aceste 5 platforme nu sunt mereu foarte mari, insa depinde de cum te intelegi tu cu ele si cu developerul pe care il angajezi sa te ajute sa le aduci la forma ideala.
1. Magento
In Romania exista mai multe companii care sunt partenere Magento si astfel poti sa iei legatura cu cei de aici pentru a le cere ajutorul in caz de nevoie.
Magento este platforma detinuta de Adobe si este potrivita chiar si pentru persoanele care nu se pricep foarte bine la tehnologie. Cu ajutorul acesteia ai multe posibilitati de a-ti personaliza websiteul pentru a arata asa cum iti doresti.
Fiind o platforma open source, trebuie sa achizitionezi nume si domeniu pentru site si de asemenea si certificate SSL pentru o mai mare siguranta si un provider pentru plati online, care sunt necesare in orice business e-commerce.
Pro:
- este usor de utilizat;
- este foarte personalizabil;
- se incarca repede.
Con:
- pentru partea de personalizare este nevoie de cunostinte de programare – insa aici te poate ajuta cineva;
- serviciul cu clientii poate fi uneori slab.
2. WooCommerce
O a doua platforma foarte cunoscuta in Romania și în lume este WooCommerce. Este parte a WordPress si iti permite sa vinzi atat produse fizice, cat si digitale.
Si pentru aceasta trebuie sa cumperi hosting si numele domeniului si sa le instalezi in WordPress. Asta inseamna ca trebuie tu sau un programator sa va ocupati de instalare, management si optimizare.
Pro:
- featureuri avansate pentru businessuri mari cu multe produse;
- foarte personalizabil;
- serviciul cu clientii impecabil;
- multe integrari la indemana pentru a avea un website ca la carte.
Con:
- trebuie sa stii putina programare sau sa iei un developer sa te ajute;
- va trebui sa te ocupi mereu de mentenanta si upgrades.
3. OpenCart
OpenCart este cea de-a treia platforma pe care ti-o prezentam, iar aceasta se instaleaza usor si are multe extensii. Este deosebit de personalizabila si ajunge la nivelul la care fiecare produs din magazinul online poate sa aiba tema si designul sau.
Poti sa alegi pana la 40 de limbi straine in care sa setezi magazinul si se potriveste atat afacerilor la inceput, care au putine produse, cat si celor care sunt intr-o continua dezvoltare.
Are pana la 53 de metoda de plata, asa ca poti sa setezi oricate dintre acestea si sa le dai clientilor posibilitatea de a o alege pe cea dorita.
Pro:
- foarte customizabila;
- are multe teme si plug-ins;
- multe integrari;
Con:
- trebuie sa te ocupi de hosting si mentenanta;
- uneori este mai greu de folosit daca nu ai skilluri tehnice.
4. PrestaShop
PrestaShop are 600 de features, de la magazin online si pana la marketing si comunicare. Este usor de folosit si de downloadat, insa nu putem spune acelasi lucru despre mentenanta si hosting, pe care va trebui sa le platesti.
Un plus pe care il aduce este ca poti sa downloadezi o varianta gratuita, de demo, pentru a-ti da seama daca se potriveste nevoilor tale au ba.
Pro:
- foarte customizabila;
- o baza mare de date de unde poti sa ceri informatii;
- usor de integrat si alte features are altor providers;
Con:
- nu se potriveste businessurilor mari;
- trebuie sa stii programare pentru a o folosi la adevaratul potential.
Acum nu mai ai nicio scuza sa nu iti duci businessul online. Aceste platforme iti vin in ajutor pentru a avea unn magazin online. Incearca mai multe pana ajungi la varianta perfecta pentru tine.