9 din 10 oameni de marketing spun ca social media ii ajuta si la generarea de trafic pe site, pe langa partea de branding si vanzari.
Iata cateva metode prin care poti sa te ajuti si de profilurile de social media atunci cand vine vorba de a trimite oamenii pe website-ul business-ului tau pentru a te cunoaste mai bine si pentru a afla ce fel de produse sau servicii oferi.
Oprimizeaza-ti profilurile de social media
De cele mai multe ori nu ajunge doar sa iti completezi profilul cu informatiile pe care ti le cere o anumita retea sociala by default, ci trebuie sa gandesti bine atat textele, cat si imaginile pe care le afisezi. Alege cateva fraze sau cuvinte care iti definesc cel mai bine valorile si joaca-te cu acelea cand vine vorba de texte. Nu uita nici de un call to action care sa duca vizitatorii profilului spre un landing page pe site-ul tau unde sa gaseasca mai multe informatii adiacente celor pe care le-au citat deja.
Foloseste-te de recenzii si testimoniale
Un business cu recenzii reale – si nu inventate – este unul mult mai credibil in fata celor care cauta anumite produse sau servicii. Chiar daca tu aduni recenzii si testimoniale pe site, adauga-le o imagine draguta si posteaza-le si pe retelele de socializare pe care ai cont. Cei care te cauta vor citi atat informatiile din bio, insa mai degraba ceea ce zic altii despre tine. Daca intentionezi sa creezi o rubrica speciala pentru recenzii, sa ai grija sa le postezi pe cele pentru care ai primit dreptul de la autor. Nu ai vrea sa ai probleme de tip GDPR.
Pe langa recenzii si testimoniale, daca ai aparitii in presa sau pe bloguri, nu uita sa le postezi si pe acelea.
Foloseste si platforme in crestere
Stim ca platforme sociale noi apar la tot pasul, insa trebuie sa fii atent daca acestea se potrivesc profilului business-ului tau. Alege-le si pe cele in crestere in Romania, cum ar fi Pinterest, unde poti sa postezi atat imagini reprezentative pentru afacerea ta, cat si infografice care mai apoi sa trimita catre website.
Timing is the key
De multe ori auzim despre ore perfecte pentru a face postari pe social media. Acestea exista, insa sunt diferite pentru fiecare business in parte. Important este sa urmaresti cand este activa audienta ta si sa iti programezi atunci postarile. Asa poti fi sigur ca vei ajunge la cei interesati de afacerea ta mult mai usor.
Fa butoanele de share vizibile
Orice articol ai avea pe blog sau orice pagina de servicii, trebuie sa ai grija ca butoanele de share aferente lor sa fie vizibile si, mai mult decat atat, sa pui si un counter care sa arate de cate ori a mai fost share-uita pagina respectiva. Astfel vei creste increderea oamenilor in ceea ce priveste continutul de pe site.
Promoveaza-ti continutul
Pe langa toate cele de mai sus, o alta metoda de a-ti promova continutul de pe blog de exemplu este sa postezi citate care apar intr-un anume blog post si sa atasezi un link spre el. Astfel le vei capta atentia celor care vor vedea extrasul si vor dori sa citeasca mai mult despre.
Vorbeste cu audienta
Indiferent de bugetul de marketing de care dispui, cel mai important este sa vorbesti si sa interactionezi cu audienta ta: raspunde mesajelor, comentariilor sau reactiilor pe care acestia le au cu business-ul tau; arata-le ca sunt importanti pentru tine si astfel relatia pe care o vei crea cu ei va fi una de calitate si de lunga durata.
O alta metoda de a interactiona cu publicul tau este sa le adresezi intrebari la care sa raspunda mai pe scurt sau mai pe lung, in functie de ce vezi ca prinde in fiecare caz.
Foloseste-te de vizualuri
Social media inseamna mult mai mult decat text si linkuri. Social media inseamna imagini, GIF-uri si video-uri. In ultima vreme s-a vazut o crestere a video-urilor in ceea ce inseamna interactiunea, asa ca foloseste-te de acest instrument care sa iti aduca mai multa vizibilitate.
Incearca sa faci orice vizual sa fie interactiv, iar impactul va fi dublu. Publicul iubeste interactiunea, iar daca vei organiza sesiuni de intrebari si raspunsuri din care ei sa afle lucruri noi despre tine si afacerea ta, iti vor fi si mai recunoscatori.
Toate aceste metode trebuie sa faca parte din strategia ta de social media marketing. Noi suntem aici sa iti venim in ajutor daca simti ca esti intr-un impas sau ca ai lucruri de imbunatatit in acest sens.