Visul oricarui antreprenor este sa creasca businessul de la trimestru la trimestru si de la an la an. A lucra in e-commerce este o mare provocare, insa poti sa treci peste ele avand o strategie pe care sa o urmezi.
Anii de pandemie si tot ce se intampla acum in jurul nostru ne-au imvatat ca trebuie sa putem sa ne adaptam unor situatii de care nu ne-am lovit pana acum si ca cei cu mintea deschisa vor rezista pe piata.
Nu intotdeauna este usor, insa ce conteaza e sa fii constant si sa nu te lasi prada emotiilor de moment care ar putea sa strice viitorul.
Iata 3 modalitati prin care sa cresti businessul
Un business nu ia nastere in momentul in care te apuci de treaba, ci in acela in care ai avut primul gand despre cum ti-ar placea sa ajuti oamenii cu ajutorul produselor pe care le comercializezi.
Pentru ca de-a lungul timpului cu siguranta ai investit timp si bani in visul tau, nu merita sa lasi perioade dificile sa il naruiasca, ci mai degraba sa lupti pentru el.
1. Iesi in evidenta
Odata cu trecerea in online a tot mai multor businessuri, atentia ta trebuie sa fie concentrata pe metode de a iesi in evidenta fata de concurenta. Perseverenta poate sa fie una dintre acestea si faptul ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta sa continui.
Produsele pe care le comercializezi, particularitatile acestora si felul in care pot schimba viata celor care le cumpara sunt alte metode de a iesi in evidenta.
De asemenea, calitatea si cat de usor este de navigat siteul tau sunt doua criterii care te vor ajuta si te vor scoate in fata posibililor cumparatori.
2. Prioritizeaza sustenabilitatea si micile cadouri
Odata cu trecerea timpului oamenii devin tot mai constienti de nevoia de a ingriji mediul si natura cat de mult putem si de a reduce cantitatea de deseuri de orice tip.
Tocmai de aceea trebuie sa fii atent la felul in care impachetezi produsele in asa fel incat ambalajul sa fie cat mai minimalist si, daca se poate, din materiale reciclate sau reciclabile. Un bun exemplu pe care ti-l dam este About You, care a trecut de la impachetarea hainelor in cutii – chiar daca acel carton era reciclat si putea fi reciclat mai departe – la plase din plastic reciclat, cu care chiar si tu poti sa continui procesul inceput de ei.
Pe langa atentia sporita oferita sustenabilitatii, daca poti sa oferi transport gratuit sau cat mai ieftin si rapid, poti sa fii sigur ca ai castigat o mare parte din clienti.
De asemenea, poti sa le oferi mici cadouri complementare produselor pe care le-au cumparat deja. Stim ca acest lucru poate duce la scaderea profitului, insa nu trebuie sa faci asta la fiecare comanda, ci mai degraba tot la a treia, de exemplu.
Toate aceste mici gesturi sunt mici imbolduri pentru clienti care ii fac sa revina mereu sa cumpere de la tine in loc sa mearga la concurenta.
3. Du-te spre clienți!
Fa un research sa intelegi mai bine unde este publicul tau, ce mesaje apreciaza si felul in care poti sa ajungi la el cat mai usor.
Astfel vei putea sa iti creezi o strategie care sa se plieze atat nevoilor tale, cat si pe ale publicului tinta: fie ca vorbim despre produse care sunt la cautare; diversificarea metodelor de transport; metode de plata preferate de acestia etc.
Totul sta in resursele pe care esti dispus sa le aloci pentru a iesi in evidenta si pentru a ajunge la cei care au cele mai mari sanse sa devina clientii tai. Iesi in evidenta fata de concurenta si vei vedea ca si facturile vor incepe sa curga.