Atunci cand creezi o reclama pe Facebook, Instagram sau Google, ea trebuie sa duca userul care da click pe aceasta spre o anumita pagina.
Pana acum aceasta se numea landing page, insa acestea au evoluat in ceea ce priveste continutul afisat si nu le mai putem numi simplu landing pages.
Categorii de pagini la care sa trimita reclamele
Cu cat mai multe businessuri au intrat in online in ultimii ani, cu atat a crescut si concurenta si atentia pe care trebuie orice business owner sa o acorde acestui subiect.
La fel s-au schimbat si categoriile de pagini la care sa trimita reclamele. Acestea se impart acum in:
- homepage – adica pagina principala a siteului, daca reclama vorbeste despre acesta in general;
- pagina care duce la o anumita categorie de produse – daca reclama se refera la categoria respectiva de pe site;
- pagina de produs – daca reclama vorbeste despre un anumit produs de pe site;
- formular – daca doresti ca prin intermediul reclamei sa obtii anumite informatii de la cei care dau click pe ea;
- landing page in intelesul de pana acum – adica o pagina special dedicata pentru informatiile despre care vorbesti in reclama.
Fiecare tip de pagina are particularitatile sale de care sa tii cont atunci cand creezi o reclama si este deosebit de important sa nu le incurci intre ele.
Daca acest lucru se intampla, exista sanse mari ca reclama sa nu iti aduca rezultatele dorite si banii pe care i-ai investit in aceasta sa fie pierduti.
Cum sa optimizezi paginile de destinatie
In loc de landing pages, le vom numi pagini de destinatie pentru ca acest termen este unul mai general si nu se refera la un singur tip.
1. Timpul de incarcare
Pentru a te asigura ca siteul tau este unul de succes si usor de navigat, asigura-te ca timpul de incarcare a paginilor in general, nu doar in cazul reclamelor, nu depaseste 3 secunde.
Timpul pare ca se scurge acum mult mai repede decat inainte si tocmai de aceea utilizatorii de internet vor pleca de pe siteul tau daca acesta nu se incarca repede.
2. Continuitate
Ne referim la continuitate atunci cand vorbim despre informatia din reclama si cea de pe pagina pe care ajunge utilizatorul.
Acestea trebuie sa fie in concordanta, pentru ca cel care a dat click pe un ad sa nu fie indus in eroare de informatia pe care a vazut-o initial si cea la care a ajuns.
3. FAQ
De-a lungul timpului in care ai investit in afacere cu siguranta ai identificat intrebari care au fost adresate des de catre publicul tau tinta.
Aceasta este o buna ocazie sa creezi o pagina destinata lor si o reclama asemenea.
Ofera-le raspunsurile la intrebari si nelamuriri si te vor aprecia si mai tare. Iar daca acestea sunt intr-un singur loc, poti sa fii sigur de reusita.
4. Pune-te in locul clientilor
Atat atunci cand creezi o reclama, cat si cand lucrezi la lansarea unei pagini de destinatie, pune-te in locul clientilor si gandeste-te la informatiile pe care acestia si-ar dori sa le afle si ofera-le.
La fel si cu experienta pe care o au cu brandul tau in general. Ia particularitatile acestuia, compara-le cu nevoile clientilor si vei ajunge la rezultate de exceptie.
5. Mobile first
Studiile arata ca in ultimii ani oamenii au inceput sa foloseasca internetul de pe platforme mobile.
Tocmai de aceea trebuie ca siteul tau sa fie optimizat pentru acestea atat ca forma, cat si ca viteza de incarcare.
Cu cat asculti mai mult de nevoile clientilor, cu atat mai multi iti vor vizita siteul.
Fii atent la ceea ce clientii isi doresc si ofera-le informatiile de care au nevoie!