fbpx

Tot auzim in SEO cat de importante sunt titlurile si cata atentie trebuie sa avem in momentul in care le scriem, le dam un anumit heading si alegem sa le scoatem in fata.

Azi discutam despre titlurile produselor si ce game changer pot sa fie acestea in strategia ta SEO.

Ce sunt title tags

Title tags sunt acea parte importanta din SEO care este cea mai des intalnita deoarece este foarte usor de modificat si are un impact enorm asupra site-ului si a rezultatului acestuia in cautari.

Title tag este primul lucru pe care motorul de cautare il vede si il ia in considerare atunci cand decide pe ce loc sa situeze site-ul tau in cautari.

Acestea apar in urmatoarele locuri:

  • in cautarile de pe motoare – Google sau Bing;
  • in posturile de pe social media;
  • pe platformele de chat – Messenger, WhatsApp, Telegram;
  • in taburile pe care le deschizi in browser.

De ce sunt esentiale si cum te pot ajuta

Title tags sunt mai importante decat iti poti imagina, deoarece acestea le transmit motoarelor de cautare despre ce este vorba pe o pagina anume si catre ce cuvinte cheie sa o trimita.

Mai sunt importante deoarece sunt cele care apar atunci cand cineva da share unei pagini a site-ului tau si ii apare un preview a linkului. Sunt primele cuvinte pe care le vede despre site-ul tau si trebuie sa il convinga sa dea click pe el si sa nu-l ignore.

Sunt importante atat pentru oameni cat si pentru botii care cauta informatii importante in site pentru ca sunt intr-un fel cartea de vizita si primul factor de interactiune pe care ambele parti o au cu business-ul tau.

Important este sa nu le schimbi foarte des, chiar daca acesta este un procedeu usor de realizat, pentru ca vei baga in ceata botii si nu vor mai sti unde sa integreze paginile respective in motoarele de cautare.

Cum poti sa optimizezi title tags

Chiar daca modificarea acestora nu este incurajata, poti sa incepi sa faci o treaba buna de acum inainte de fiecare data cand creezi o pagina noua; sau daca iti doresti sa le imbunatatesti pe cele deja existente, sa faci acest lucru o data si bine.

Moduri de optimizare a title tags

  • titlurile trebuie neaparat sa fie complete, sa nu aiba cuvinte trunchiate sau scrise gresit;
  • cunoaste-ti targhetul si afla la ce cuvinte cheie reactioneaza;
  • de aceea trebuie sa faci un keyword research foarte bun pentru a include doar cuvintele care iti vor face bine – acestea trebuie neaparat sa aiba legatura si cu restul continutului de pe pagina, adica o consistenta mare.

Greseli pe care le faci in legatura cu title tags

Exista cateva greseli care sunt foarte comune atunci cand vine vorba despre title tags si pe care iti recomandam sa nu le faci.

1. Titlu prea lung

Lungimea title tag trebuie sa fie undeva la 50-60 de caractere si in acestea sa scoti in evidenta ce este mai important pentru pagina respectiva. Daca titlurile sunt trunchiate si sansele ca o persoana sa dea click pe link sunt mai mici, iar botii le pot lega de cuvinte cheie care sa nu aiba neaparat legatura cu linkul respectiv.

2. Ingramadirea de cuvinte cheie

Atunci cand faci keywords research trebuie sa alegi care sunt cuvintele cheie cele mai relevante pentru link-ul respectiv, deoarece daca vei folosi prea multe, motoarele de cautare in loc sa te ajute te vor depuncta cand vor vedea ca unele se repeta de mai multe ori.

3. Canibalizarea cuvintelor cheie

Acest fenomen inseamna ca ai prea multe cuvinte cheie asemanatoare pe site si mai ales pe aceeasi pagina, iar motoarele de cautare nu stiu pe care anume sa le indexeze si cu ce scop. Tocmai de aceea este important sa le alegi pe spranceana pe cele pe care sa le folosesti.

Urmand acesti pasi vei putea sa investesti in SEO doar timpul de research si nu neaparat si bani pentru a iesi in fata.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net