Blogul este o parte deosebit de importanta a oricarui business si trebuie sa tii cont de el. Pe langa ca informeaza lumea despre afacerea ta, este si un bun instrument de generare de leaduri si vanzari la urma urmei.
La aceste rezultate insa poti sa ajungi atata timp cat urmezi anumiti pasi pentru a crea strategii asa cum trebuie.
De ce conteaza generarea de leads cu ajutorul blogului?
Blogul iti aduce un trafic constant atata timp cat de ingrijesti de el, scrii constant, tii cont de tot de tine de SEO si il postezi in social media.
Atunci cand te folosesti de blog pentru a aduce prospecti, acestia vor veni in mod organic daca folosesti acele call to actions care sa ii si converteasca in cumparatori.
Asadar, blogul te poate ajuta in urmatoarele directii:
- sa te conectezi cu audienta;
- sa construiesti o baza de clienti;
- sa maresti veniturile;
- sa aduni leaduri de calitate;
- sa cresti vizibilitatea businessului;
- sa familiarizezi prospectii cu afacerea ta.
Cum sa atragi leads cu ajutorul blogului
Acum ca stii cum te poate ajuta blogul in relatia cu clientii, iata care sunt cateva dintre metodele prin care poti sa ii ”agati” si sa iti construiesti si o baza de date in acelasi timp:
- continut de downloadat – ebooks de exemplu – pe care sa il dai la inceputul relatiei cu posibilii clienti, care nu te cunosc foarte bine si au nevoie de informatii mai multe pentru a ajunge sa creeze o conexiune;
- whitepapers – cunoscute mai mult in domeniul B2B – sunt folosite pentru a da mai multe informatii care sa duca la vanzare;
- liste cu diverse informatii de care ei se pot folosi de-a lungul timpului;
- webinarii si videouri din care prospectii pot invata ceva si prin care sa ii convingi de abilitatile si informatiile pe care le detii;
- demonstratii despre cum pot folosi produsele tale in viata de zi cu zi si cum acestea ii ajuta.
Metode prin care sa convertesti cu ajutorul blogului
Iata 6 strategii pe care sa le pui in practica pentru a genera conversii cu ajutorul blogului.
1. Call to action
Fie ca vorbim despre bloguri sau social media, call to actions sunt deosebit de importante pentru a-i face pe cititori sa ia o anumita atitudine fata de businessul tau.
Poti sa ii insemni sa downloadeze un ebook, sa dea clickuri pe site spre produse, sa citeasca alte articole sau sa se inscrie in baza ta de date. Toate acestea sunt indispensabile atunci cand vrei sa faci vanzari. Daca doar ii indemni sa scrie un comentariu la postare este bine, insa nu eficient.
Acest CTA poate sa se afle in headerul siteului, intr-un pop-ul care apare in momente cheie ale interactiunii cu siteul, in dreapta articolului sau la sfarsitul acestuia.
2. Foloseste un hello bar care se misca
Partea superioara a siteului se numeste hello bar si in multe situatii aceasta este batuta in cuie si nu se misca. Ce poti sa faci insa este sa faci acest bar mobil si sa ”urmareasca” cititorul pe intregul sau parcurs cu siteul.
Acestea pot atat sa fie mereu alaturi de user sau pot aparea dintr-o data pentru a atrage si mai tare atentia.
3. Retargeting
Retarghetarea este folosita atat in social media, cat si pe blog.
Instaleaza un pixel pe site pentru a putea urmari activitatea si interactiunea userilor cu produsele sau informatia pe care o gasesc si mai apoi sa le dai content in legatura cu acestea atat prin ad-uri, cat si cu ajutorul newsletterelor.
4. Oferte speciale
Fie ca vorbim despre continut sau despre produse, ofera-le celor care ajung pe blog oferte speciale pentru a-i prinde in mreje. Cere-le doar adresa de e-mail ca sa tii legatura cu ei pe mai departe si promite-le un continut exclusiv pe care urmeaza sa il primeasca in functie de nevoile fiecaruia.
5. Pop-ups la plecarea de pe site
Cu siguranta ai observat ca multe websiteuri au un pop-up in momentul in care doresti sa iesi de pe ele, iar acestea te indruma sa faci o actiune: sa te inscrii la newsletter, sa downloadezi un anumit continut etc.
Acestea se dovedesc extrem de utile mai ales in e-commerce, cand clientii adauga produse in cos si le lasa acolo din varii motive.
6. Concentreaza-te pe cumparatori
Fiecare business trebuie sa aiba un avatar caruia i se adreseaza. Acesta trebuie sa fie definit atat inainte de a da drumul businessului, cat si in stadii intermediare ale acestuia sau cand doresti sa lansezi un produs nou.
Cunoscandu-ti avatarul vei sti si cum sa adaptezi continutul de pe blog si site in general in asa fel incat acesta sa fie appealing si sa ii ajute sa gaseasca usor informatiile care sa ii transforme in clienti.
Pentru mai multe informatii despre cum sa cresti afacerea, citeste si alte articole de pe blogul nostru!