Ca SEO este parte importanta a oricarui business care are un website am spus si vom mai spune multa vreme de acum inainte.
Blog posturile sunt printre cele mai bune formatoare de opinie. modalitati de a tine vizitatorii cat mai mult timp pe site si a-i converti in cumparatori.
De aceea trebuie sa ai grija ce postari faci pe site si cum sa te ingrijesti ca acestea sa fie mereu in ton cu vremurile si sa aduca lume pe site.
In functie de domeniul in care este business-ul tau se perimeaza si informatia in timp si trebuie updatata cu elemente noi, care sa fie in pas cu vremea in care este citit blog postul respectiv.
8 modalitati in care sa updatezi continutul de pe site pentru a ramane relevant
Scopul oricarui business este de a oferi informatii relevante si de a transforma simpli vizitatori ai site-ului in cumparatori care mai si revin deoarece au fost multumiti de ceea ce au primit si informatia pe care au gasit-o pe site-ul tau a fost relevanta pentru ceea ce cautau.
1. Noi cuvinte cheie
Blog post-urile se bazeaza pe cuvinte cheie. Chiar daca la momentul in care ai scris o postare pe blog au fost anumite cuvinte cheie relevante, in timp acestea se poate sa-si fi pierdut din putere si altele sa le ia locul.
Fa un keyword research, vezi ce este relevant acum in materie de cuvinte cheie si updateaza articolul cu acestea.
2. On-site SEO
Atunci cand spunem on-site SEO ne referim la mai multe modificari pe care sa le faci pentru a redeveni relevant.
2.1 SEO title tag
Atunci cand te gandesti la un titlu pentru SEO, fa-l atragator si include in acesta cuvinte cheie relevante pentru articol si business. Chiar daca nu exista o limita in ceea ce priveste caracterele, Google le va afisa pe primele 70 la cautari, asa ca incearca sa comprimi informatia relevanta in acestea.
2.2. Meta description
Un element pe care Google il scaneaza este meta description. Aceasta trebuie si ea sa contina keywords si sa le descrie cititorilor despre ce este vorba in acel blog post.
2.3 Titlul articolului
Titlul SEO si cel al articolului nu trebuie sa fie la fel. Asta mai ales pentru ca ambele sunt indexate si cu cat ai mai putin duplicate content, cu atat mai bine pentru tine. Updateaza si acest titlu cu noi cuvinte cheie si articolul va redeveni relevant.
2.4. Subtitluri
Subtitlurile sunt la fel de importante in SEOul on-site ca si restul elementelor descrise mai sus. Inainte de a citi cap-coada un blog post, cei mai multi dintre useri trec prin el pentru a se convinge ca au ajuns unde trebuie. Tocmai de aceea subtitlurile trebuie sa fie scurte, la obiect si sa includa cuvinte cheie: pentru a-i ajuta sa-si dea seama ca merita sa citeasca blog postul si pentru ca acesta sa fie indexat de Google.
3. Adu la zi continutul
Acesta este, desigur, un pas crucial atunci cand vorbim despre blog posts. Asta mai ales pentru ca oamenii le citesc pentru a fi la zi cu informatiile relevante. Daca nu ai un continut de tip evergreen, care sa poata sa dainuiasca peste ani, atunci este neaparat ca, cel putin o data la 2 ani, sa updatezi continutul cu cele necesare si sa stergi de tot informatia veche.
4. Concentreaza-te pe linkuri
Linkurile pe care le incluzi in articole – fie ca sunt de pe siteul tau, adica interne; sau de pe alte siteuri – trebuie sa fie si ele relevante. Daca sunt scrise gresit sau nu mai exista pentru ca altii le-au sters, atunci trebuie neaparat sau sa le elimini de tot sau sa le inlocuiesti cu altele corecte.
Acuratetea linkurilor este importanta si pentru ca cei care ajung pe siteul tau in cautare de informatii: daca vad ca exista un link care poate sa le ofere mai mult, vor da click pe el. Daca ii duce spre pagini inexistente sau care nu sunt relevante, vor inchide chiar si siteul tau si astfel informatia va fi perceputa ca una in care nu poti sa ai incredere.
5. Optimizeaza si adauga vizualuri
Atunci cand spunem vizualuri ne referim atat la imagini cat si la video. Acestea trebuie sa fie relevante pentru perioada in care o persoana citeste un blog post si informatia pe care o contin la fel.
Gaseste imagini care sa transmita emotii si care sa fie cat se poate de naturale in detrimentul celor regizate.
Titlul imaginii sau al videoului sa contina cuvintele cheie pentru articol sau business.
6. Schimba formatul
Poate atunci cand a fost scris pentru prima data textul se incadra in formatele acceptate in acea vreme.
Acum insa ar fi bine, de exemplu, sa ai o lista cu cele mai importante subiecte discutate in blog post la inceputul acestuia sau mai multe tipuri de subtitluri pentru a fi mai usor de indexat.
7. Corecteaza greselile din text
Se intampla ca, din diverse motive, sa facem uneori greseli atunci cand scriem un text si sa nu ne dam seama de acest lucru pe moment. Tocmai de aceea este bine sa recitim postarile din cand in cand si sa remediem acest lucru.
De asemenea, poti sa imbunatatesti lizibilitatea textului prin diverse metode. Daca acesta este usor de citit, atunci cu siguranta userii vor petrece mai mult timp pe site si il vor da mai departe si altora.
Daca textul este greu de citit, userii vor parasi repede site-ul, iar acesta este un semn pentru motoarele de cautare ca informatia nu merita sa ii fie acordat timp.
Poti sa imbunatatesti lizibilitatea facand urmatoarele:
- scriind propozitii mai scurte;
- impartind textul in mai multe paragrafe;
- taind cuvintele de umplutura.
8. Publica articolul cu alta data
Urmatorul pas dupa ce updatezi informatia dintr-un blog post este sa ii schimbi data intr-una mai apropiata de momentul prezent. Ai grija insa ca si informatia pe care ai schimbat-o sa fie relevanta.
Acestia sunt 8 pasi prin care poti sa readuci la viata postari mai vechi de pe blog si sa le reintroduci in actualitate.