fbpx
Blog Business Marketing

Cum aduci trafic spre siteul tau

Scopul oricarui business owner care are un website – speram noi ca nu mai sunt multe afaceri care nu au unul – este sa aduca cat mai mult trafic catre acesta. Mai mult trafic inseamna mai multe posibilitati de convertire a vizitatorilor in clienti.

Cu toate acestea insa, trebuie sa ai grija pe cine atragi pe site, pentru ca cei care nu sunt cu adevarat interesati vor face un trafic de slaba calitate; comparativ cu cei care sunt cu adevarat interesati de domeniul tau.

Asadar, inainte sa iti spunem cum sa aduci mai mult trafic de calitate pe site trebuie sa ne asiguram ca ai deja puse pe foaie caracteristicile acelui buyer persona care te intereseaza si de-abia mai apoi sa mergi catre el.

Daca nu le ai inca scrise, ia o foaie in mana si scrie ce te intereseaza despre cei care ajung pe site.

5 metode de a creste traficul pe site

Bun, acum ca ai in minte si pe foaie acel buyer persona, iata cateva metode prin care sa ajungi la el. Nu uita insa ca trebuie sa testezi mai multe variante pana sa ajungi la cea care ti se potriveste cel mai bine.

1. Intelege trendurile in ceea ce priveste traficul

Trendurile referitoare la traficul web sunt la fel de schimbatoare ca cele din moda. Asadar, pentru a avea o viziune cat mai buna, este important sa:

  • definesti scopuri pe termen lung;
  • identifici concurenta pe trafic;
  • intelegi canalele de unde iti vine traficul.

Pentru a intelege cat mai bine detalii iti recomandam sa stai cu ochii pe Google Analytics, deoarece acolo vei vedea cel mai bine cum stai cu traficul in diverse perioade ale anului.

2. Urmareste strategiile de marketing ale competitiei

Intotdeauna in business este bine sa stai cu ochii pe concurenta si sa vezi ce fac bine sau ce fac mai putin bine.

Poti sa gasesti instrumente online care sa te ajute in acest demers si sa iti dea date despre cum se intampla lucrurile la alte case mai mari sau mai mici, in functie de cum alegi sa te raportezi.

Important este sa nu te lasi de tanjeala si sa fii mereu cu ochii pe ceilalti pentru a putea invata de la ei in acelasi timp.

3. Optimizeaza siteul

Despre SEO onsite si offsite vorbim des si suntem siguri ca daca ne citesti blogul de ceva vreme incoace sigur ai ajuns la cel putin un articol in care am explicat despre importanta optimizarii websiteurilor pentru a avea mai mult trafic.

Tocmai de aceea te lasam pe tine sa descoperi aceasta lume atat de complexa a SEO citind articole sau, daca vrei o experienta si mai personalizata, scrie-ne sa vedem cum te putem ajuta.

4. Creaza continut

Multa lume confunda crearea de continut cu SEO. Iar cand spunem creare de continut ne referim la blog posts.

Intr-adevar, acestea sunt deosebit de importante, insa si mai important este sa creezi continutul care trebuie atat pe site, cat si pe retelele sociale si pe alte siteuri unde sa scrii articole si sa inserezi linkuri.

Continutul nu trebuie sa fie doar text, ci poate sa fie extrem de variat:

  • video;
  • foto;
  • ebooks;
  • infografice;
  • interactiv;
  • PDFuri.

Alege-le pe cele care ti se potrivesc cel mai bine si apoi joaca-te cu tot continutul.

5. Trafic platit

Nimeni nu a spus ca traficul trebuie sa fie doar organic. Intr-o lume ideala, asa ar fi; insa traim in una in care daca vrem sa folosim motoarele de cautare si retelele sociale gratuit, cineva trebuie sa plateasca pentru asta.

De cele mai multe ori acei cineva sunt afacerile care platesc pentru ca siteul sau produsele lor sa iasa in fata. Trebuie sa fii si tu acolo alaturi de ceilalti pentru a nu ramane in urma din acest punct de vedere.

Astfel, atunci cand iti imparti bugetul, nu uita sa pui deoparte pentru:

  • reclame display pe diverse siteuri;
  • reclame pe motoarele de cautare;
  • reclame pe social media;
  • continut sponsorizat.

Toti acesti pasi de mai sus trebuie sa ii urmezi pentru a avea o vizibilitate cat mai mare a traficului si a creste astfel si numarul vanzarilor. Nu uita insa sa ii personalizezi in functie de specificul afacerii si de nevoile publicului tinta.

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net