fbpx
Blog

Categorii de imbunatatit pentru a creste rankingul in Google

Regulile SEO se schimba des si tocmai de aceea este bine sa fii mereu pe faza cand vine vorba despre algoritmii Google pentru a ramane in topul rankingului.

In articolul de azi iti vom spune despre 11 factori de care, daca ai grija, te vei putea ajuta in ceea ce priveste cresterea in rezultate atunci cand vine vorba despre cautari in domeniul businessului tau.

9 factori de imbunatatit in SEO pentru rezultate bune pe Google

Desigur, acestia sunt mult mai multi in realitate, insa daca i-am numi pe toti, am ajuns sa scriem un compendiu. Asa ca i-am ales pe cei mai importanti 9 si ti-i spunem si tie.

1. Mobile first

Acesta nu ar trebui sa fie o noutate pentru tine, deoarece Google insista pe optimizarea pentru mobil de cativa ani buni incoace.

Majoritatea persoanelor intra acum pe internet de pe mobil si daca siteul nu se incarca asa cum ei se asteapta, il vor parasi si vor merge la concurenta. Iar tu nu iti doresti acest lucru, nu-i asa?

Atunci trebuie sa investesti in optimizarea pentru mobile si vei vedea ca nici utilizatorii nu intarzie sa apara!

2. Core web vitals

Despre Core web vitals am mai scris un articol in care iti spuneam cum sa te ajuti de acestea pentru a avea succes pe Google in 2022. Nu s-au schimbat lucruri de atunci, asa ca te invitam sa studiezi acest subiect mai indeaproape in celalalt articol de pe blog.

3. Continut de calitate

Continutul de calitate este unul dintre elementele cheie atunci cand vine vorba despre rankingul pe Google.

Motorul de cautare penalizeaza continutul copiat – daca este 100% avem si o problema de morala aici – si il scoate in evidenta pe cel original.

Scrie despre ceea ce posibilii clienti isi doresc sa citeasca si astfel vei da lovitura.

4. Varsta si autoritatea domeniului

Google scoate in fata si siteurile mai vechi si care au o autoritate mare.

Pe aceasta din urma o poti creste cu ajutorul continutului de calitate si inserand linkuri de pe siteul tau in articole sau pagini ale unor siteuri care au o autoritate mare.

5. Linkuri

Linkurile – atat interne, cat si externe – sunt deosebit de importante pentru agloritmii Google.

Cand spunem linkuri externe ne referim atat la cele pe care le inserezi pe siteul tau, cat si la cele pe care tu le inserezi pe alte siteuri.

Acestea pot sa iti determine autoritatea si credibilitatea in domeniu.

6. SEO tehnic

Atunci cand spunem SEO tehnic ne referim la toate imbunatatirile pe care le poti aduce siteului tau, precum:

  • titluri si descrieri;

  • imagini optimizate;

  • texte care contin cuvinte cheie;

  • linkuri corecte;

  • viteza de incarcare mare;

  • meta descrieri.

7. Prezenta in social media

A fi prezent in social media poate fi un semn de incredere pentru cititori, deoarece acolo pot sa gaseasca reviewuri ale produselor si ale interactiunii cu businessul si pot sa fie astfel mai usor de convins atunci cand vine vorba despre o achizitie.

8. Informatii reale ale afacerii

Din pacate inca mai exista siteuri care nu au datele de contact la vedere si nu poti sa dai de persoanele responsabile de ele in caz ca exista o problema cu produsul sau serviciul pe care il comercializeaza.

A avea afisate datele de contact, cele legate de GDPR, Terms and Conditions si Privacy Policy iti va aduce un mare avantaj fata de cele care nu le au si iti va spori credibilitatea.

9. Lungimea continutului

Este o intreaga dezbatere daca lungimea continutui conteaza si tot ce putem sa iti spunem este ca da, paginile care au continut mai mult vor tine mai mult publicul engaged.

Insa acest lucru se intampla daca ceea ce se transmite cu ajutorul continutului este de calitate.

Altfel, degeaba ai scris 20000 de cuvinte daca textul nu contine nicio informatie valoroasa. Oamenii vor avea un motiv in plus sa inchida pagina si sa treaca mai departe.

Oricand doresti sa faci un update sau sa postezi continut nou sa te gandesti la aceste 9 criterii de care sa tii cont sau pe care sa le imbunatatesti. Astfel vizitatorii siteului tau vor fi mai interesati sa il rasfoiasca si sa il dea mai departe cunoscutilor sau in social media.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net