SMS marketingul este cunoscut in intreaga lume si majoritatea persoanelor detin un telefon mobil, ceea ce este de bun augur pentru persoanele care lucreaza in comunicare.
Milenialii prefera sa citeasca mesaje mai degraba decat sa vorbeasca la telefon, asa ca aceasta metoda de comunicare este una de bun augur pentru toata lumea.
Businessurile care folosesc aceasta metoda spun ca au vazut o crestere a profitului de-a lungul timpului si ca, chiar daca nu pare, este o buna metoda de vanzari.
Provocarea de care se lovesc oamenii de comunicare insa este sa scrie mesaje de 160 de caractere, incluzand spatiile. Asa iti dai seama de cat de concis si la obiect trebuie sa fie mesajul pe care il transmiti pentru a fi si de efect in acelasi timp.
9 metode de a te folosi de SMS marketing
In articolul de azi iti spunem 9 metode prin care sa te folosesti de SMS marketing la adevarata sa valoare.
Cel mai important insa este sa nu uiti ca cei care primesc mesajele de la tine trebuie sa isi fi dat inainte consimtamantul pentru acest lucru, astfel nu vei fi intruziv si iti vei scadea sansele ca ei sa te raporteze si, intr-un final, sa ajungi la spam.
1. Scurt si la obiect
Cel mai important in SMS marketing este sa fii scurt si la obiect.
Ca sa-ti fie mai usor, urmeaza pasii de mai jos:
-
scurteaza linkurile;
-
spune-le cine esti in prima parte a mesajului;
-
uita de tehnicile de persuasiune pe care le-ai invatat si scrie beneficiile scurt si concis.
2. 1 mesaj – 1 actiune
Limiteaza-te la a trimite un singur mesaj si un singur call to action. Nu ingramadi prea multa informatie in cele 160 de caractere, pentru ca cei care vor primi SMSul nu vor intelege mare lucru din el.
3. Atrage-le usor atentia
Studiile arata ca persoanele care primesc un SMS il citesc in maxim 3 minute de cand l-au primit.
Vorbeste-le despre oferte pe termen scurt si capteaza-le atentia in primele secunde de cand au deschis SMSul.
Cea mai buna perioada pentru a trimite SMSuri de comunicare este intre 11 dimineata si 8 seara. Evita orele intre 8 dimineata si 10 dimineata, cand oamenii sunt in trafic si nu pot fi atenti la ceea ce ai scris.
4. Nu folosi prea multe litere mari sau emojis
Foloseste cele 160 de caractere cu folos si nu le irosi pe emojiuri. De asemenea, literele mari folosite in exces vor speria oamenii care primesc SMSurile, va parea ca si cum strigi la ei sau ii certi.
Poti insa sa scoti in evidenta o oferta cu ajutorul unui emoji, insa acesta trebuie sa fie relevant pentru ceea ce transmiti.
5. Adauga o imagine
O imagine face cat 1000 de cuvinte, asa ca nu ezita sa le folosesti in SMSuri de vanzare.
Imaginea trebuie sa aiba legatura cu textul pe care il trimiti si trebuie sa transmita excitement, FOMO (fear of missing out) sau urgenta in ceea ce priveste o anumita campanie sau promotie.
6. Alegerea cuvintelor
Atunci cand ai un numar limitat de caractere, trebuie sa iti alegi foarte bine cuvintele pe care le folosesti si modul in care le asezi in SMS.
Alege pentru fiecare campanie power words, care au un impact mare in mintea celor care primesc si citesc SMSurile de la tine.
7. Fa SMSurile personale
Ca sa transmiti un mesaj care sa si ajunga in mintea celor care il primesc, trebuie sa il faci personal si sa se adreseze in functie de interesele pe care cei care s-au inscris in baza ta de date le au.
Asa cum imparti listele de email marketing, poti sa faci acelasi lucru si cu listele de SMS. Astfel vei putea fi sigur ca mesajele ajung la fiecare in functie de interese si le vei arata ca tii cont de ele si ca le oferi informatii relevante pentru ei.
8. Minimalizeaza cuvintele de tip slang
Mai cu seama tinerii au un anumit limbaj pe care il folosesc in scris. Daca targetul tau nu sunt acestia, evita sa folosesti cuvinte de tip slang pe care marea majoritate a persoanelor s-ar putea sa nu le inteleaga.
Foloseste cuvinte usor de inteles si mesajul pe care il transmiti va fi inteles mult mai bine decat daca folosesti abrevieri sau cuvinte targhetate unei anuite categorii de varsta.
9. Actioneaza dupa cum spune legea
In primul rand, asigura-te ca cei care primesc SMSurile de la tine si-au dat acceptul pentru acest lucru.
Mai apoi trebuie sa gaseasca informatii despre tine foarte usor – adica datele legale.
Un formular usor de unsubscribe pentru momentele in care cei care primesc SMSuri de la tine doresc sa nu mai primeasca informatii de la tine.
Include SMS marketingul in strategia ta de comunicare pe termen lung si vei vedea ca daca te folosesti de aceasta cu succes sa continui sa faci acest lucru.