Anul nou se apropie, iar schimbarile in algoritmi nu iau pauza deloc. Pentru a nu te lua prin surprindere schimbarile, iti dam in acest articol sugestii de imbunatatiri pe care poti sa incepi sa le pui pe foaie pentru a le implementa cat mai curand.
Scopul Google si al motoarelor de cautare nu s-a schimbat: sa ofere cele mai relevante raspunsuri intrebarilor care sunt adresate prin intermediul acestora.
Iata cativa pasi care te vor ajuta sa excelezi in ceea ce priveste contentul si felul in care il afisezi celor care il cauta.
Pasi spre un content mai eficient
1. Cercetari de piata
Studiile demonstreaza cat de important este sa faci studii de piata pentru a afla nevoile celor care iti sunt in target si pentru a lua cele mai bune decizii pentru business-ul tau.
A-ti intelege piata si a face keywords research in legatura cu dorintele lor este primul pas spre a crea continutul pe care se asteapta sa il primeasca din online.
2. Intentiile de cautare
Stiind de ce cauta oamenii informatii despre un anumit subiect te va ajuta sa le dai continutul de care au nevoie. Studiaza funnel-ul pe care ai inceput sa comunici si vezi unde se intampla mici rupturi sau deconectari pentru a le putea umple cu cele necesare.
Trebuie sa intelegi cum functioneaza fiecare tip de continut in parte si ce prinde mai bine la publicul tau pentru a le putea livra exact ceea de ce ei au nevoie.
3. Tipuri de cautare
De unde ajung userii la tine? De pe dispozitivele mobile? Atunci poate ar fi bine sa iti pui la punct varianta de mobile a site-ului sau chiar o aplicatie in care sa gaseasca toate detaliile de care sunt interesati.
Urmareste modalitatile in care oamenii ajung la tine si prioritizeaza continutul spre acea directie.
4. Rezultatele de pe paginile motoarelor de cautare
Atunci cand faci keywords research trebuie sa fii atent si la ce rezultate dau motoarele de cautare pentru acele cuvinte cheie, deoarece acestea nu sunt doar text, ci includ si linkuri, poze, videouri, infografice etc. In functie de acestea trebuie sa prioritizezi continutul si sa fii atent la ce anume se afiseaza.
5. Tipuri de continut
Fiecarui business i se aplica un tip de continut si la fel se intampla si cu retelele sociale. Gaseste-l pe acela care ti se potriveste – dupa ce faci un research atat pe keywords, cat si pe ceea la ce reactioneaza audienta si sa pui un accent mai mare pe acela. Desigur, trebuie sa fie in primul rand in concordanta cu valorile si tipul brand-ului pentru a fi cu adevarat de succes.
6. Comportament real-time
Oamenii sunt frustrati daca nu primesc continutul pe care il asteapta si tocmai de aceea este bine sa urmaresti in real-time unde parasesc siteul si dupa care newsletter si-au dat majoritatea unsubscribe. Acestea sunt alte modalitati sa vezi cat de pe plac este contentul pe care il afisezi si ce ai putea sa imbunatatesti.
De aceea A/B testing functioneaza de minune in orice stadiu ai fi cu business-ul, mai ales atunci cand lansezi un produs sau un serviciu nou si vrei sa stii ce mesaj se potriveste cel mai bine in legatura cu acesta.
7. Engagement si conversii
La urma urmei ceea ce urmareste fiecare brand este engagementul de orice fel si in final conversiile.
Pentru a le urmari pe acestea din urma poti sa setezi un conversion tracker in analytics si sa-ti setezi un goal la care vrei sa ajungi. Acestea iti vor fi inregistrate de cate ori conversia se va face pe site.
Acestia sunt 7 pasi cu ajutorul carora poti sa castigi pe partea de continut in 2022. Testeaza ce functioneaza mai bine pentru tine si incepe sa pui in pracica asap!