Piata de e-commerce este in crestere pe zi ce trece si ca sa ramai relevant trebuie mereu sa mergi that extra mile si sa inovezi atat produsele, cat si serviciile si sa te mulezi pe cerintele pietei.
Noi nu suntem experti in produse, insa putem sa te sfatuim in legatura cu inovatiile pe care sa le faci pentru brandul tau in perioada care urmeaza.
5 inovatii pentru brandurile online
Poate pe unele ai inceput deja sa le pui in aplicare – felicitari – iar pe altele, despre care afli din articolul de azi, sa incepi cat mai curand!
1. Chatbots
Aceasta tehnologie nu este una noua, insa nu multe businessuri au imbratisat-o pana acum.
De ce este bine sa o faci:
-
te va scuti de raspuns la intrebari comune adresate la ore in care esti in afara programului;
-
te va scuti de angajarea unor persoane care sa raspunda la aceste intrebari;
-
automatizezi anumite proceduri si salvezi timp si resurse.
Oamenii in ziua de azi prefera sa scrie mai degraba decat sa vorbeasca la telefon, asa ca acest chatbots se potrivesc de minune in acest context.
2. Cumparaturi dupa imagini
Google Lens este instrumentul care iti permite sa oferi oamenilor posibilitatea de a gasi anumite produse de pe siteul tau in diverse combinatii sugerate si pe care sa le poata cumpara cu un singur click.
Daca clientul tau vede un outfit care ii place la TV, iar tu ai parte din acele produse, atunci acest feature iti va veni in ajutor. Acesta poate cauta produsele care i-au placut pe siteul tau si mai apoi sa le cumpere. De asemenea, poti chiar si sa le dai sugestii de produse asemanatoare si complementare a celor pe care vor sa le cumpere.
In orice caz, noi iti recomandam sa integrezi Google Lens in aplicatia ta sau pe siteul tau si vei aduce un plus valoare experientei pe care clientii o au, putand astfel sa ii convingi sa ia decizia de cumparare de la tine.
3. AR/VR
Auzim tot mai des de aceste tehnologii care incet-incet cuceresc gusturile utilizatorilor, mai ales ca devin din ce in ce mai accesibile publicului larg.
De multe ori shoppingul online poate sa para impersonal, dar cu ajutorul acestor tehnologii poti sa creezi o experienta de cumparaturi personalizata si cat mai apropiata de realitate: poti sa le dai posibilitatea sa probeze anumite haine sau accesorii, sa aseze obiecte in casa pentru a-si da seama daca arata sau nu asa cum si-ar dori.
Ikea a incercat aceasta strategie acum cativa ani, insa nu stim de ce au renuntat la ea. Poate ca erau inaintea timpurilor si doar acum devine mainstream aceasta forma de a face cumparaturi.
4. Cumparaturi vocale
Persoanele cu dizabilitati nu trebuie sa fie marginalizate in niciun fel si ar trebui sa le oferim mai multa deschidere la activitati uzuale precum cumparaturile.
De aceea poti sa instalezi un asistent vocal pe site pentru a le da posibilitatea de a comunica cu acesta si de a-si face cumparaturile in voie.
5. Solutii de plata diverse
Da, plata cu cardul este bine venita si cea ramburs la fel.
Insa acum exista pe piata mult mai multe monede – si aici ne referim la crypto – pe care poti sa le incluzi in metodele de plata, pentru cei care au rezerve si le este mai la indemana sa fi le consume in acest fel.
De asemenea, tot mai multe persoane au portofele virtuale si le este usor sa foloseasca tehnologia pentru plati mai degraba decat sa scrie mereu datele cardului pentru a face o plata.
Aceste cinci strategii te vor ajuta sa iesi in evidenta fata de concurenta din domeniul in care activezi si sa iti cresti in asa fel si profitul.