Stim ca de multe ori iti place sa faci lucrurile cu mana ta – si aici ne referim la postari si reclame si tot ce tine de comunicarea pe internet pentru un brand.
Insa uneori este bine sa ascultam de gigantii pe care ii folosim pentru a ne promova, deoarece ei stiu cel mai bine imbunatatirile pe care le aduc si modul in care ne ajuta sa automatizam si sa imbunatatim procese.
3 automatizari pentru reclamele de pe Google
In articolul de azi iti povestim despre trei automatizari pe care sa le folosesti pentru Google Ads si astfel sa ajungi la cat mai multi clienti.
Parerile despre automatizare sunt fie foarte bune, fie foarte rele, insa speram ca prin intermediul acestui articol sa iti schimbam parerea despre aceasta si sa vezi beneficiile pe care ti le poate aduce.
1. Cuvinte cheie generale
Pana acum ceva vreme marketerii erau convinsi ca trebuie sa foloseasca in strategiile lor cuvinte cheie cat mai specifice pentru fiecare campanie in parte.
Cuvintele cheie generale se potrivesc atunci cand se face reclama si se foloseste tehnica Smart Bidding, deoarece aceasta va fi afisata doar celor care cauta informatia pe care tu o oferi in reclama.
Aceasta va avea un impact major asupra rezultatelor si a clickurilor pe care reclama le va primi.
2. Smart bidding
Vorbeam mai sus despre acest smart bidding, folosit in reclamele livrate pe platforma Google.
Daca esti mai nou in domeniu si acum aduni experienta, poate este cel mai bine sa te folosesti de acesta.
De obicei nu este bine sa faci multe schimbari deodata in cont pentru ca vei transmite informatii confuze atat pentru platforma, cat si pentru utilizatori.
Cu toate acestea, trebuie sa fii mereu cu ochii pe buget si pe reach, iar daca acestea nu sunt satisfacatoare, sa abordezi alte strategii.
3. Responsive search ads
A/B testingul este o tehnica folosita in comunicare atat cand vorbim despre postari, cat si cand ne referim la newslettere si reclame.
Responsive search ads se refera la acele reclame care folosesc mai multe titluri, texte si imagini, iar Google isi alege formatul pe care sa il livreze in functie de audiente.
Este probabil cel mai bun exemplu in care ai cea mai mare putere atunci cand vine vorba despre automatizare: tu oferi continutul pe care il doresti, iar ce face Google pentru tine este sa livreze informatia spre cei care sunt cei mai susceptibili in a da click pe link si a-ti deveni clienti.
Aceste trei automatizari te vor ajuta sa castigi timp si resurse, mai ales dupa ce Google invata mai in detaliu despre ce este afacerea ta, cine reactioneaza cel mai bine la reclamele si produsele pe care le livrezi.
Automatizarea cere timp tocmai pentru considerentele pe care le-am expus mai sus si este si acesta un proces care trebuie invatat atat de motoarele de cautare si providerii de ads, cat si de cei care le creeaza.
Da-ti timp sa inveti si sa te obisnuiesti cu toti algoritmii si cu toate schimbarile care au loc in mecanismele pentru reclame si asa vei ajunge la tot mai multi clienti.