fbpx
Blog Marketing

14 idei de postari in social media

Vine un moment in viata oricarui social media manager in care are acel writer’s block si petrece o gramada de timp gandindu-se la ce postari sa mai faca si acest lucru este perfect normal si nu trebuie judecat.

In articolul de azi iti dam 14 idei de postari in social media, insa nu uita ca acestea trebuie sa fie adaptate domeniului si businessului tau.

Idei de postari pentru social media

Daca ai si tu alte idei pe langa acestea, te rugam sa le scrii in comentarii si sa-i ajuti si pe altii sa iasa dintr-un posibil impas.

1. Roaga-i sa aleaga una sau alta

Pentru a genera engagement cu comunitatea ta poti sa ii rogi sa aleaga din mai multe optiuni pe care le oferi cu ajutorul comentariilor sau a reactiilor la postari.

De asemenea, poti chiar sa ii rogi sa elimine o optiune cu ajutorul votului. Acest tip se poate folosi atunci cand doresti sa lansezi un produs nou si ai doar prototipul, pentru a sti pe ce sa mizezi pe mai departe.

2. Prezentare a produsului

Intotdeauna vei avea noi followers pe profilele de social media, asa ca, din cand in cand, prinde bine sa faci o prezentare a produselor sau serviciilor pe care le livrezi pentru a te cunoaste mai bine.

3. Pro si contra

Atunci cand ai mai multe produse poti sa listezi pro si contra pentru fiecare dintre ele. Acest lucru nu inseamna ca iti denigrezi produsul, ci ca faci mai usoara alegerea pentru fiecare.

Este normal ca nu toate produsele tale sa se potriveasca tuturor ci mai degraba sa ai o nisa, asa ca facand aceste liste le vei usura decizia celor care te urmaresc.

4. Sfaturi

Asemeni listelor de pro si contra, poti sa oferi audientei si sfaturi mici legate de produsele tale si cum acestea pot sa fie introduse in rutina lor personala sau profesionala.

5. Testimoniale

Pentru a creste increderea in brandul tau trebuie sa scoti in fata testimonialele lasate atat pe site, cat si pe pagina de Google My Business si profilele de social media.

Oamenii cred mai degraba in testimoniale decat in parerile influencerilor din postari platite.

6. Inainte si dupa

Arata-le cum produsele tale pot sa le imbunatateasca viata cu ajutorul imaginilor sau al videourilor de tip before/ after.

Gandeste-te la rezultatele la care si-ar dori audienta ta sa ajunga si arata-le in imagini.

7. Scoate in evidenta un client

Desigur, pentru a face asta trebuie sa ai acordul clientului respectiv ca ai voie sa folosesti imaginea sa pentru a promova un anumit produs cu ajutorul metodei before/ after.

La fel poti sa faci si cu un alt business cu care colaborezi si amandoi aveti de castigat.

8. Prezinta echipa

Atunci cand un nou membru se alatura echipei asigura-te ca il prezinti comunitatii tale. La fel si cu cei mai vechi daca nu ai facut asta deja pana acum.

Este o modalitate buna de a arata fata umana a afacerii tale si de a creste increderea in aceasta.

9. Spune-ti povestea

Roaga-ti clientii si echipa sa spuna povestea asa cum o vad prin ochii lor si vei avea o alta ocazie de a da o fata umana a afacerii tale. Una care este alaturi atat de angajati, cat si de clienti in momentele in care au nevoie de tine.

10. Raspunde intrebarilor

Cu siguranta ai o lista de intrebari care sunt adresate frecvent in legatura cu businessul tau, asa ca poti sa le iei pe rand si sa raspunzi acestora cu ajutorul unui video scurt. Si asa impusti doi iepuri dintr-o lovitura: audienta te vede si tu vii in ajutorul lor.

11. Cauze care conteaza

Orice companie trebuie sa aiba un set de valori dupa care se ghideaza si cauze in care crede si pe care le sustine.

Tocmai de aceea poti sa le scoti pe acestea in evidenta si sa identifici care sunt acelea cu care rezoneaza audienta ta, pentru ca astfel vei avea inca o modalitate de a te apropia de acestia.

12. Continut de la clientii tai

Posteaza continut de la clientii tai – cel postat cu un anumit hashtag sau in sectiunea de testimoniale. Cere intai voie celui care l-a postat sa ii dai un reshare si mai apoi da-i credit celui care a postat initial.

13. Oferte

Cand ai oferte de moment sau pe termen lung, nu uita sa le scoti in evidenta cu ajutorul unui call to action puternic care sa-i faca atat pe cei la care ajunge initial sa profite de oferta, cat si sa o dea mai departe spre alte persoane care ar putea fi interesate de aceasta.

14. Alte interese

Este de la sine inteles ca pe paginile tale vei posta continut care are legatura cu produsele si domeniul din care faci parte.

Afla insa care sunt alte posibile interese ale comunitatii tale si incepe sa vorbesti si despre acestea. Audienta va fi fericita ca ai un continut divers care se si potriveste profilului acestora.

Acestea sunt 14 idei pe care poate deja le pui in practica si iti confirmam si noi ca e bine ca o faci sau altele noi pe care abia astepti sa le implementezi. 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net