fbpx
Blog Marketing

Trafic inbound si outbound – ce sa alegi

Atunci cand vine vorba de un business online iti doresti cel mai mult ca lumea sa ajunga pe siteul tau, sa fie curioasa de produsele si informatiile pe care le oferi si, la urma urmei, sa devina cumparatori care se intorc mereu la tine odata ce au facut prima achizitie.

Cu toate acestea, uneori sa obtii traficul dorit ia timp si resurse din toate punctele de vedere.

Cum sa il obtii insa iti explicam azi facand o paralela intre traficul inbound si cel outbound.

1. Ce este traficul inbound

Traficul inbound inseamna toti acei oameni care ajung de bunavoie la tine cautand informatiile de care au nevoie. Acestia sunt potentialii clienti care cauta informatii atat pe motoarele de cautare, cat si pe retelele sociale.

Ei vor da de tine daca le scoti in fata un continut cu care sa le atragi atentia, SEO si reclame platite – mai mult partea de retargheting decat cea de cunoastere.

2. Cand folosesti inbound marketing

Acum ca stii ce este inbound marketingul, haide sa afli cand sa te folosesti de el.

Fii neaparat prezent pe motoarele de cautare cu un website – da, si profilele de social media te ajuta, insa atunci cand lumea cauta ceva merge direct la Google – si foloseste-te de reclame si de SEO pentru a ajunge, incet-incet in topul cautarilor.

De asemenea, nu uita de reviewuri, pentru ca si acestea au un rol determinant in decizia de cumparare.

Inbound marketingul se foloseste cel mai des pentru produse si servicii deja cunoscute, unde cauti doar expertii sau produsele de top din domeniu sau ai nevoie urgenta de ceva anume.

3. Ce este traficul outbound

Traficul outbound se intampla atunci cand tu intrerupi experienta unei persoane pe o retea sociala de exemplu cu reclame.

Posibilii clienti nu te cauta ei pe tine, ci mergi tu inspre ei oferindu-le o solutie pe care la un moment dat nici macar nu constientizeaza ca au nevoie de aceasta.

Ei sunt cei care pot deveni brusc interesati de produsele tale daca, dupa un research bine facut, afli care sunt nevoile lor si vii cu un raspuns pentru ele. Acesta nu trebuie sa fie de tipul ”in your face” ci mai degraba unul subtil.

4. Cand folosesti outbound marketing

Outbound marketingul in schimb nu se preteaza la fel de bine pentru produsele deja uzuale, ci mai degraba pentru cele nou lansate pe piata, care abia asteapta sa ajunga la cat mai multi oameni.

Asadar, pentru brand awareness sau product awareness, outbound marketingul este ca o manusa.

5. Inbound sau outbound

Aceasta este intrebarea care iti vine, inevitabil, in cap. Raspunsul nu este unul foarte clar ci, mai degraba, unul care sa iti dea de gandit.

In functie de stadiul in care este produsul sau businessul tau poti sa decizi daca sa folosesti inbound sau outbound marketing. Exista insa momente in care mare parte dintre produsele tale sunt cunoscute si au nevoie doar de inbound marketing, insa doresti sa lansezi ceva noi si atunci este momentul sa te folosesti de outbound marketing.

Raspunsul este in mainile tale.

Alege calea cea mai potrivita de a ajunge la publicul tau tinta si bucura-te de avantajele pe care inbound si outboung marketingul ti le aduc!

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net