In ultima vreme Google a inceput sa scoata in fata responsive search ads, un trend care din 30 iunie 2022 va fi cel care va domina campaniile de cautare pe acest motor. Tocmai de aceea este important sa intelegi mecanismul din spatele acestora si care sunt acele practici pe care sa le iei in calcul cand creezi acest tip de ad. Astfel vei fi pregatit pana in iunie sa excelezi cand vine vorba de rezultate.
Ce sunt responsive search ads
Responsive search ads sunt acele reclame care pot sa aiba pana la 15 titluri diferite si 4 tipuri de continut diferit pentru o singura reclama.
Scopul acestora este sa fie livrate intr-o forma in care sa il faca pe user sa dea click pe ea, iar Google se bazează pe cautarile precedente si tot ce stie despre acea persoana pentru a-i livra reclama cea mai de efect.
Acest tip de reclama este cea mai buna parte a strategiei PPC prin care poti sa cresti engagementul si vanzarile in acelasi timp.
Diferenta dintre acestea si dynamic search ads este ca pentru cele din urma Google va crea si afisa titluri pe care nu le-ai scris tu, pe cand pentru primele va livra mai multe variante ale aceluiasi ad.
Beneficiile responsive search ads
Acum ca stii ce sunt responsive search ads, haide sa vedem care sunt beneficiile pe care le aduc.
1. Personalizarea
Rezultatele livrate de catre acestea vor fi foarte personalizate si sansele ca cei care le vad sa dea click pe ele cresc considerabil.
Acestea sunt livrate in functie de cautarile trecute ale unui anumit user, preferintele acestuia, deviceul de pe care le vede si cuvintele cheie ale cautarii.
Google va alege cel mai relevant tiltu din toate cele pe care le-ai scris si il va livra alaturi de continutul care este cel mai atragator.
2. Deviceul
Dupa cum spuneam, aceste reclame vor fi livrate si in functie de device, iar acest lucru este mai important decat pare, deoarece si siteul pe care vor fi trimisi userii va fi cel de mobile de exemplu, care este diferit de cel de web.
Pe de alta parte, textul afisat pe mobil va fi hookul care ii va face sa dea click si va fi ales intocmai.
3. A/B testing
Ai tot auzit de A/B testing dar poate nu ai apelat niciodata la acest truc. Ei bine, Google va face asta pentru tine by default cu ajutorul search responsive ads. Tu nu va trebuie sa te chinui sa faci asta si mai apoi sa interpretezi datele, pentru ca acestea iti vor fi puse pe foaie automat.
4. Ajungi la mai multi clienti
Datorita felului in care sunt ”imprastiate” aceste reclame, ai sanse sa ajungi mai usor la mai multi clienti si, inevitabil, vei ajunge sa ai mai multe vanzari.
Bune practici pentru responsive search ads
Acum ca stii ce sunt si care sunt beneficiile responsive search ads, haide sa vedem cum poti sa le creezi pe cele care sa atraga cat mai multa lume.
1. Scrie titluri si continut diferit
Google va alege din 15 titluri si 4 forme de continut atunci cand livreaza o reclama, asa ca scrie-le cat mai diferit pentru a avea cat mai mari sanse de afisaj la cat mai multi useri.
Testeaza call to actions, featureuri ale produsului sau beneficii ale acestuia, diferite cuvinte cheie si lungimi ale titlului etc. Cu cat mai multe, cu atat mai bine pentru tine.
2. Experimenteaza
Cand spunem sa experimentezi ne referim la lungimea titlului si a descrierii in functie de device. Afiseaza oferte speciale si discounturi sa vezi care prind cel mai bine.
3. Call to actions concise
Fii scurt si la obiect atunci cand vine vorba despre call to actions. Acestea performeaza mult mai bine decat cele lungi si poate mai putin intelese de cei care le vad.
4. Foloseste continut care deja a performat
Cu siguranta ai mai facut aduri pana acum, iar un tip de continut a performat mai bine decat altul. De aceea este important sa il folosesti pe acela si in cazul responsive search ads pentru a avea rezultate bune.
Incepe sa creezi de pe acum responsive search ads, iar din 30 iunie incolo totul va merge ca pe roate pentru tine!