fbpx
Blog

12 greseli pe care le faci cu reclamele platite

Continutul care ajunge in mod organic la publicul tinta este tot mai greu de identificat, iar agloritmii motoarelor de cautare si cei ai retelelor sociale nu mai prea ajuta din acest punct de vedere.

Tocmai de aceea fiecare business a inceput sa puna deoparte un buget pentru reclamele platite. Insa nu intotdeauna acesta este folosit la potentialul pe care poate sa il aiba tocmai pentru ca sunt unele greseli pe care le facem, vrand nevrand.

In articolul de azi iti spunem despre 12 dintre acestea si cum poti sa le combati pentru a avea cele mai bune rezultate.

Greseli in paid ads

Cu timpul invatam si la fel si cu experienta pe care o adunam de-a lungul anilor cu ajutorul situatiilor in care ne regasim.

1. Te iei dupa setarile motorului de cautare

Atunci cand creezi un ad cel mai usor lucru este sa te iei dupa setarile motorului de cautare. Acest lucru poate fi in defavoarea ta, mai ales atunci cand livrezi ads pentru o anumita locatie, iar setarile trebuie facute in asa fel incat motorul de cautare sa o livreze celor care se afla in locatia respectiva, excluzandu-i pe ceilalti.

2. Te bazezi pe campaniile smart

Din aceeasi categorie a comoditatii se afla si campaniile smart care nici acestea nu lucreaza intotdeauna pentru tine. Ele vor livra dupa cum stiu mai bine, luandu-ti o mare parte din control. Recomandarea este sa gasesti pe cineva care sa iti seteze campaniile de la 0, chiar daca investesti o suma de bani pentru asta, ROI se va vedea in timp.

3. Platesti prea mult pentru click-uri

Ideal ar fi ca din click-urile din ads sa vina si vanzari, insa acest lucru nu se intampla tot timpul. De aceea, poti sa incerci sa reduci valoarea bid-ului si click-urile s-ar putea sa creasca si sa converteasca. Totul sta in testare, pentru a vedea ce functioneaza cel mai bine pentru tine.

4. Strategia gresita de bids

A alege un scop gresit pentru bid-urile tale va aduce conversiile gresite sau deloc. In ultimul timp, algoritmii motoarelor de cautare iti permit sa testezi sugetiile cele mai bune si sa vezi ce se potriveste planurilor tale.

5. Te folosesti gresit de modificarile bid-urilor

Aici sunt trei feluri in care acestia functioneaza si in care pot fi optimizate:

  • atunci cand creezi un bid, fii atent sa nu il modifici radical in toate domeniile in care se aplica – pe timp, demografic, device etc. in aceeasi zi;
  • sa modifici bid-urile in functie de ce functioneaza mai bine si sa faci asta manual este un mare ajutor si trebuie sa urmaresti asta in timp;
  • cele doua tipuri – automat si manual – nu functioneaza la fel si trebuie sa studiez felul in care mofidicarile impacteaza randamentul acestora.

6. Alegi gresit cuvintele cheie

Cuvintele cheie joaca un rol important atunci cand vorbim despre paid ads si trebuie alese cat mai atent pentru a se vedea rezultate. Tocmai de aceea este bine sa alegi unele cat mai specifice pentru ca si daca nu ajung la multa lume, ele pot sa converteasca mult mai bine. Si cel mai indicat este sa folosesti fraze cheie, care sunt mult mai accurate decat cuvintele cheie.

7. Folosesti acelasi ad in mai multe locuri

La fel ca si contentul in general, si cel pentru ads – fie ca vorbim despre text sau vizualuri – trebuie sa fie diferit in functie de platforma si particularitatile acesteia. Chiar daca este mai time-consuming, rezultatele se vor vedea.

8. Userii nu sunt directionati unde trebuie

Atunci cand creezi content pentru un ad si trimiti oamenii spre un link, asigura-te ca acestia ajung unde trebuie. Degeaba vorbesti despre cizme de iarna daca acestia ajung la rochii de vara. Vor inchide imediat link-ul si nu vor mai da click pe reclamele tale.

9. Platesti pentru ce poti obtine gratis

Aici ne referim la acel content care poate converti fara sa investesti bani in el. Chiar daca ai un pret foarte mic pe conversie, poti sa incerci sa urmaresti daca viitoarele texte la fel de bune pot sa converteasca fara ads.

10. Nu esti atent la plasarea pe display

Atunci cand incepi sa creezi o campanie, motoarele de cautare si retelele sociale iti propun sa o ruleze si in display network. Acest lucru nu este intotdeauna in favoarea ta, pentru ca va imparti bugetul si acolo si s-ar putea ca rezultatele sa nu fie la fel de bune.

11. Nu esti atent la competitie

Regula de a fi mereu cu ochii pe competitie se aplica in general cand vorbim despre business si, desigur, si atunci cand ne referim la ads. Fii atent la ce fac bine sau la ce fac mai putin bine pentru ca tu sa mizezi pe acea parte; urmareste cuvintele cheie pe care le folosesc si ajuta-te de ele pentru a le gasi pe cele care ti se potrivesc si sa le dezvolti in fraze cheie.

12. Nu testezi indeajuns

Regula in comunicare este: testeaza cat de mult poti ca sa-ti dai seama ce functioneaza. La fel si in paid advertising: chiar daca la inceput ai bugete mai mici, nu-i nicio problema, acestea pot creste dupa teste si cand iti dai seama la ce reactioneaza mai bine audientele tale.

Totul se rezuma la atentia la detalii pe care o dai researchului si testarii. Te asiguram ca odata ce faci asta ca la carte vei avea rezultate de invidiat!

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net