A lucra in SEO este o provocare zi de zi si an de an la cat de repede se schimba algoritmii cu care trebuie sa tii pasul mereu pentru a fi acolo sus in lista cautarilor.
SEO este mai vechi decat Google insasi, acesta din urma fiind lansat de-abia in 1998, tarziu dupa aparitia internetului. Insa poate nu intotdeauna business-urile au realizat importanta acestuia in awareness si vanzari.
In ultimii ani insa, au aparut tot mai multe business-uri care isi au locul in online fara sa se mai agite cu sedii fizice.
Pe langa acestea, mai sunt si o multime de blog-uri personale pe care se discuta, sa fim seriosi, aceleasi subiecte mereu si mereu.
Care este provocarea in SEO pentru 2022?
Ai tinde sa ai mai multe raspunsuri la intrebarea de mai sus: a gasi cuvintele cheie potrivite pentru business-ul tau? A gasi oamenii potriviti care sa faca asta? A face un update la site si tot ce tine de promovarea online? Un rebranding?
Da, toate cele de mai sus pot fi provocari de care sa te lovesti, insa cea de la care porneste totul este Continutul. Cea mai mare provocare in SEO pentru 2022 este continutul.
Raspunsuri la provocare
Contentul porneste de la cuvintele cheie pe care le gasesti in trend si care se potrivesc afacerii tale. Insa a crea continut de calitate zi de zi devine tot mai greu. Acest lucru se datoreaza mai ales multitudinii de siteuri si bloguri care exista si care apar zi de zi, semn ca acest domeniu nu isi pierde deloc din relevanta odata cu trecerea timpului.
In schimb devine tot mai greu sa creezi continut original si de calitate atunci cand toata lumea scrie despre aceleasi subiecte. Daca esti norocos si business-ul tau se axeaza pe stiri si noutati, atunci poti sa iti iei macar o piatra de pe inima.
Unul dintre raspunsurile pentru a trece peste aceasta provocare este sa pui toate eforturile atunci cand creezi continut si aici nu ne referim doar la a studia intens un subiect pentru a putea da informatii cat mai corecte si actuale despre acesta ci mai degraba sa dai o perspectiva cat mai personala acestuia si ideal ar fi sa scrii din experienta pe care ai avut-o cu un produs anume sau cu un serviciu.
A cunoaste domeniul in care lucrezi este cel mai bun cadou pe care ti-l poti face, mai degraba decat sa fii jack of all trades si sa faci multe lucruri si pe toate mediocre.
Nu mai ajunge doar sa faci research despre un subiect, ci este necesar sa testezi domeniul sau, si mai bine, business-ul despre care urmeaza sa scrii.
Cautarea cuvintelor cheie relevante este in continuare importanta si la fel si research-ul, insa ce este vital este sa adaugi acea parte personala, care tine de experienta ta cu produsul si serviciile business-ului pentru care lucrezi sau care este al tau.
Iesi in evidenta cu ajutorul parerilor personale adaptate la nevoile celor care cauta raspunsuri pe internet si vei vedea ca acestea conteaza mai mult decat ti-ai fi imaginat pana acum.