fbpx
Blog Influencer Marketing

5 mituri spulberate despre influencer marketing

Odata cu pandemia bugetele de comunicare s-au restrans in multe domenii, ceea ce inseamna ca si cele pentru influencer marketing.

Acest lucru a atras dupa sine o serie de mituri despre colaborarea dintre business-uri si influenceri pe care le vom demonta in articolul de azi.

Despre cum sa alegi influencerii potriviti gasesti un articol pe blog, insa haide sa vedem ce s-a schimbat in acest an in relatia cu acestia.

Mituri spulberate despre influencer marketing

Am cuprins in acest articol cele mai des intalnite mituri despre influencer marketing si am incercat sa le demontam pentru tine, ca sa stii ce anume sa incluzi in strategia ta pe 2022.

1. Influencer marketingul e un moft

Aici depinde foarte mult despre care parte a influencer marketing-ului vorbim. Daca ai bugete pe care sa le consumi pe mega influenceri – adica cei cu milioane de followers – atunci poate, pentru ca s-a demonstrat ca numarul mare de urmaritori nu inseamna in acelasi timp si un numar mare de vanzari prin intermediul lor. Asa ca da, in functie de bugetul pe care il ai si felul in care doresti sa il consumi, influencer marketingul poate sa fie sau nu un moft.

Inainte de a te arunca in acest dans al influencerilor studiaza-ti audienta si vezi la cine reactioneaza cel mai bine: la mega influenceri sau, dimpotriva, la cei nano. In functie de rezultate poti sa incepi sa te gandesti la colaborari viitoare.

2. Influencer marketingul functioneaza doar la generatiile tinere

Se poate ca acest mit sa fi fost adevarat in vremea in care cei din generatia boomer sau si mai in varsta nu aveau acces atat de usor la internet si la toata informatia pe care o pot primi in acest fel. Ei aveau acces la TV, unde vedete faceau reclame la diverse produse – insa pe vremea aceea nu stiam ca se numeste influencer marketing aceasta tehnica de promovare.

Cu toate acestea, acum batranii petrec tot mai mult timp pe internet si au bani pe care sa ii cheltuie pe ceea ce promoveaza cei in care au incredere. Asadar, la vremuri noi, colaborari noi, cu si pentru persoane la care probabil nu te gandeai pana acum.

3. Influencerii trebuie sa aiba cifre mari pentru a vinde

Acest lucru este cat se poate de neadevarat, iar daca ai lucrat pana acum cu influenceri poti sa confirmi acest lucru. Un numar mare de urmaritori nu inseamna in acelasi timp si un numar mare de vanzari. Daca vrei insa sa te referi la brand awareness, atunci da, vizualizari mai multe inseamna un reach mai mare.

Care este nisa ta stii deja, asa ca iti recomandam influenceri care sunt in acelasi domeniu si impartasesc aceleasi valori. Concentreaza-te pe acestia in loc de cei cu multi followers si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

4. Nu functioneaza pentru B2B

Aici depinde din nou de nisa in care te afli si influencerii potriviti pentru campanii. Au inceput sa apara si la noi influenceri care au o audienta business, insa trebuie sa ii gasesti pe cei care sunt potriviti brand-ului tau.

Fa un research si vezi care ti se potrivesc cel mai bine: sunt cei cunoscuti deja de catre publicul larg sau poate chiar angajati ai companiei care sa dea vestea despre produse mai departe?

5. Marketingul cu influenceri nu are reguli

Atunci cand vorbim despre comunicare nu exista ”nu sunt reguli”. Mai ales in ultima vreme cand tot mai multi influenceri si business-uri sunt urmarite pentru a vedea cat de credibile sunt si mai ales daca recenziile sunt pe bune sau doar platite.

Fii la curent cu ceea ce se intampla in jur, cu legislatii si trenduri pentru a putea ramane relevant.

Colaborarea cu influencerii nu este intotdeauna usoara si sunt pasi pe care trebuie sa ii urmezi in aceasta, insa rezultatele s-ar putea sa te surprinda mai ales daca ajungi sa colaborezi cu cei care conteaza pentru nisa ta! 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net