Majoritatea site-urilor de e-commerce arata la fel atat pe home page, cat si pe paginile produselor. Azi iti vorbim despre patru reguli de care sa tii cont pentru a iesi in evidenta si pentru a duce la vanzari mai multe si trei exemple pe care ai putea sa le pui in practica.
Desigur, in acest proces de schimbare – daca ai de gand sa treci prin unul – trebuie sa tii cont si de specificul business-ului si al produselor pe care le comercializezi.
Cateodata este bine sa aplici o reteta care functioneaza in general, insa atunci cand vine vorba despre unicitatea brand-ului si puncte forte pe care le au produsele tale, este bine sa iesi din tipare si sa le scoti pe acestea la inaintare.
Ce ii face pe vizitatori sa devina clienti
Cu siguranta ai persoane care viziteaza site-ul tau, insa pleaca fara a face vreo achizitie. Scopul final al oricarui business este sa vanda si sa aiba profit.
Tocmai de aceea este important sa asculti nevoile celor care ajung pe site si sa te mulezi pe acestea atat cand vine vorba despre gama de produse, cat si despre facilitatile website-ului tau si felul in care arata.
Atunci cand vorbim despre design-ul site-ului si cum este mai usor de folosit, ne referim la acele variante pe care le intalnim peste tot. Insa iata 4 criterii de care sa tii cont atunci cand gandesti un re-design:
1. Imagini primare si secundare
O imagine face cat 1000 de cuvinte si acest lucru este valabil si cand vorbim despre vizualurile care apar pe paginile de produs.
Imaginea principala trebuie sa fie cea care descrie cel mai bine produsul pe care il vinzi si de care sunt interesati cei care au ajuns la el.
In imaginile secundare poti sa fisezi poze de detaliu, sau in care sa arati in ce fel se pot ajuta de produsul respectiv pentru a-si usura viata.
2. Date care ajuta la decizia de cumparare
In functie de profilul business-ului si produsele pe care le comercializezi, ai grija sa pui deasupra call-to-action-ului datele care scot produsul in evidenta fata de ce gasesc la concurenta sau cum se diferentiaza acesta de altele din aceeasi nisa. Oferind aceste informatii esentiale despre produs, vizitatorul nu va trebui sa mearga in alta parte sa le caute si astfel va fi mai aproape de o achizitie.
3. Salveaza timp si click-uri
Oamenii sunt tot pe fuga mai nou si isi doresc sa poata face cumparaturi rapide pentru a-si putea canaliza timpul spre alte actiuni mult mai placute. Design-ul paginilor de produs si check-out de pe site-ul tau ar trebui sa le vina in ajutor mai mult decat sa ii incurce sau sa ii descurajeze sa adauge in cos si sa plateasca anumite produse pe care le doresc.
4. Felul in care se ajunge la decizia de cumparare
Fiecare nisa are cumparatorii sai si fiecare produs la fel. Incearca sa identifici care sunt motivele pentru care si-ar dori cineva sa cumpere un anumit produs de la tine si scoate-le in evidenta. Unii se bazeaza pe calitate, pe cand altii pe valoare – lucruri care nu coincid intotdeauna.
Dupa ce ai inceput sa pui pe hartie un nou design al site-ului, invita cativa clienti recurenti sa le ceri parerea despre cum ti-ai dori sa arate. Daca ei vad ceva ce trebuie schimbat la prototipuri, tine cont de parerea pe care ti-o ofera si castigi de doua ori: o data ca primesti sfaturi valoroase de la ei; si apoi faptul ca se vor simti importanti deoarece le-ai cerut parerea si astfel vor zice mai departe despre tine si prietenilor si familiei, simtindu-se parte din schimbare.