O persona primeste zilnic peste 50 de e-mail-uri promotionale – in functie de in cate baze de date este inscrisa – si unele dintre acestea chiar convertesc. Insa pentru a iesi in evidenta, trebuie sa tii cont de anumite tactici care te vor ajuta in acest sens.
De ce sa trimiti e-mail-uri promotionale
E-mail-urile promotionale sunt trimise atunci cand, dupa cum si numele le spune, business-ul tau are oferte de neratat de transmis; cu ocazia anumitor sarbatori; pentru a prezenta evenimente exclusive pentru membri unei comunitati; pentru a anunta noi parteneriate sau directii de viitor; informatii esentiale din industria in care e business-ul si care le pot fi de folos.
Acestea sunt un bun instrument pentru a transmite ori un mesaj important ori mai multe deodata.
Cu ajutorul acestui tip de e-mail-uri, brand-ul tau poate imbunatati urmatoarele aspecte cruciale:
- brand awareness-ul;
- aduce noi clienti datorita unor oferte de neratat;
- ii educa pe cei abonati la lista de e-mail cu informatii cheie din industrie;
- poate ajunge la prospecti importanti, cu care relatia va evolua in timp;
- construieste incredere in afacere si produse.
Iata, asadar, cum poti sa faci oamenii sa deschida e-mail-ul de la tine:
- scrie subiectul mail-ului in asa fel incat sa fie interesant;
- foloseste vizualuri care sa atraga priviri;
- scrie call-to-actions simple, pentru ca cititorul sa stie care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze;
- foloseste platforme de mailing – Mailchimp, Mailjet – care te vor ajuta sa optimizezi si sa testezi ce functioneaza mai bine pentru business-ul tau si cei abonati la newsletter.
5 tipuri de e-mail pe care sa le trimiti pentru a iesi in evidenta
Inainte de a pune la cale orice strategie, alege scopul final pentru care trimiti campania sau campaniile si mai apoi lucreaza pentru ca acesta sa fie indeplinit.
Nu uita sa faci si A/B testing pentru a-ti da seama ce functioneaza mai bine si sa aplici acel tip de content si vizualuri pentru o perioada buna de timp.
1. Creeaza engagement
Engagement-ul trebuie sa fie scopul final al campaniilor, iar acesta poate fi obtinut si prin e-mail marketing. De exemplu, poti sa creezi un vizual sub forma de intrebari, iar raspunsul final sa ii duca la un produs pe care il ai in gama. In functie de click-urile pe care le dau poti sa le afli si interesele, chiar daca nu cumpara produsul respectiv.
Aceasta metoda este buna pentru ca daca cei care primesc newsletter-ul vad produse care li se potrivesc pentru ca au descoperit ei asta, este mult mai probabil ca acestia sa le cumpere.
2. Genereaza FOMO
Fear of missing out poate fi usor generata mai ales daca indici acest fapt prin a le spune ca mai sunt doar cateva produse din modelul X sau ca o promotie anume se incheie in cateva ore.
Acest FOMO ii face pe multi oameni sa dea click pe un link si sa cumpere un produs, tocmai de frica de a nu-l avea vreodata sau la un pret foarte bun.
3. Remindere last-chance
Din aceeasi categorie cu FOMO sunt si reminderele ca este ultima ocazie de a gasi un produs in stoc sau de a profita de o reducere substantiala precum cele de Black Friday sau Cyber Monday sau orice alte campanii derulezi de-a lungul anului.
In acest caz poti sa folosesti vizualuri simple, dar de impact pentru a atrage atentia asupra reducerilor sau ofertelor de care au parte pentru ca sunt abonati la baza ta de date.
4. Ofera-le optiuni
Motive de sarbatoare sunt la tot pasul, la fel si cele pentru a cumpara un cadou pentru cei dragi sau colegii de birou. Asadar, o idee buna de explorat intr-un e-mail este posibilitatea de a crea pachete de cadouri dupa bunul plac al cumparatorilor pe de o parte; si idei de cadouri care sa cuprinda mai multe produse ale tale pe de alta parte.
Sugestiile sunt mereu bine-venite, iar daca celui care primeste mesajul nu i se potriveste niciun produs neaparat, poate sa dea mai departe newsletter-ul unei persoane care il va gasi interesant si iata cum poti sa ajungi la noi prospecti!
5. Simplifica oferte recurente
Ofertele recurente sunt foarte apreciate si trebuie neaparat sa tina cont de ce a functionat cel mai bine pentru audienta. De exemplu, poti sa oferi anumite puncte bonus care sa se adune cu fiecare comanda plasata, iar cand ajung la un anumit numar sa poata sa le transforme intr-un produs sau un discount consistent.
Daca ai o aplicatie mobila pentru business-ul tau, atunci poti chiar sa ii incurajezi sa o downloadeze pentru beneficii diverse pe care le oferi.
Iesi din rutina cu ajutorul acestor idei de newslettere pe care sa le trimiti celor care s-au abonat la baza ta de date si eforturile iti vor fi rasplatite!